Luxemburg eerste land in Europa dat “recreatief” gebruik wiet wil legaliseren

Luxemburg eerste land in Europa dat “recreatief” gebruik wiet wil legaliseren

Foto: BELGA

Luxemburg wil de productie en het “recreatieve” gebruik van cannabis voor volwassenen legaliseren. Of dat is toch een van de doelstellingen van de nieuwe regering onder leiding van liberaal Xavier Bettel.

“Er zal een wetgeving inzake recreatieve cannabis worden ontwikkeld”, luidt de overeenkomst die werd ondertekend door de liberale DP, de sociaaldemocratische LSAP en de groene partij Déi Gréng. Samen vormen deze partijen de regering met een kleine meerderheid in het parlement (31 van de 60 zetels).

In juni legaliseerde Luxemburg al het gebruik van cannabis voor medische doeleinden, nu wil het land die wet uitbreiden naar recreatief gebruik. Cannabis moet gedecriminaliseerd worden, klinkt het, en onder bepaalde voorwaarden gelegaliseerd worden. Die precieze voorwaarden moeten echter nog worden vastgesteld.

Wanneer de uitbreiding op de wet van kracht zou gaan, is nog niet bekend. Eerst moet nog een officieel wetsvoorstel worden ingediend dat vervolgens door het parlement moet goedgekeurd worden.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees