En de Nederlands Renner van het Jaar is… Tom Dumoulin

En de Nederlands Renner van het Jaar is… Tom Dumoulin

Foto: Photo News

Tom Dumoulin is Nederlands Renner van het Jaar geworden. De ronderenner (tweede in de Giro en de Tour) kon wegens ziekte de Gerrit Schulte-Trofee niet ophalen. In een videoboodschap zei hij verrast te zijn dat hij deze uitverkiezing opnieuw won, omdat hij eigenlijk geen enkele vette prijs had gepakt.

"Ik vind het een beetje onverwacht, zeker met de concurrentie met Mathieu van der Poel, die alles wint in alle disciplines, en Niki Terpstra die de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen", reageerde Dumoulin. "Het was een topjaar voor het Nederlandse wielrennen, het is mooi om dan als beste renner te worden gekozen."

Dumoulin werd vorig jaar ook gekroond tot Nederlands Sportman van het Jaar. Dat zal deze keer niet gebeuren, want hij behoort niet tot de genomineerden. 

Anna van der Breggen werd voor de derde keer, na 2015 en 2016, tot Nederlands Wielrenster van het Jaar verkozen. De 28-jarige renster van Boels-Dolmans werd in september in Innsbruck voor het eerst in haar loopbaan wereldkampioene op de weg. In het voorjaar had ze al een serie grote wedstrijden gewonnen, waaronder de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Van der Breggen is wel genomineerd voor de titel Sportvrouw van het Jaar.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.