En dan wordt het wel héél gezellig achter de jurytafel van ‘De Slimste Mens’

En dan wordt het wel héél gezellig achter de jurytafel van ‘De Slimste Mens’

Foto: Vier

Wim Helsen demonstreerde vanavond in ‘De Slimste Mens’ zijn interpretatie van de slijmslak nog eens, maar co-jurylid Bart Cannaerts had het daar niet zo op begrepen… Ondertussen werd er natuurlijk ook nog gequizd, Peter Van de Veire haalde vanavond zijn zitje in de finaleweken binnen.

De winnaar van vanavond:Peter Van de Veire. Drie keer deelgenomen, drie keer gewonnen: niemand was dit seizoen al zo snel ­zeker van een plaats in de finaleweken als de presentator van MNM.

De verliezer:Sven Gatz (Open VLD). De media­minister verloor nipt van de Nederlandse cabaretier en presentator Jeroen van Koningsbrugge.

De nieuwkomer van morgen: Radio 1-presentatrice Layla El-Dekmak.

En dan wordt het wel heel gezellig achter de jurytafel… Video: Vier

De beste quotes:

Erik Van Looy: “Ga jij vroeg slapen?” Jeroen van Koningsbrugge: “Nee. Ik ga heel laat ­slapen en ben altijd heel vroeg op, een uurtje of vijf, meestal.” Van Looy: “Meen je dat? Dat is wel weinig.” Van Koningsbrugge: “Nou, voor mij niet. Nee, ja, jij had een soort mening, merkte ik, terwijl dit gewoon is hoe ik mijn ­leven indeel.”

Erik Van Looy: “Kunnen jullie ­Japans of zo?” Wim Helsen: “Ik zou weleens graag seks hebben met een Japanse vrouw.”

Van Koningsbrugge: “Laten we gewoon eerst even dit programma afmaken. Dan ga ik meteen met je mee, namelijk. Ik ben ook heel benieuwd.”

Bekijk hier een verzameling van de beste quotes

Video: Vier

Het mooiste ­moment:

Jeroen van Koningsbrugge vond dat we niet te veel medelijden moesten hebben met minister Sven Gatz, die hij na zes deelnames naar huis wist te spelen: “Ja, sorry. Maar hij heeft nu wel een avondje vrij, dat is ook wel lekker.”

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (12 afleveringen)

2. Boris Van Severen (8)

3. Rani De Coninck (6)

4. Sven Gatz (6)

5. Peter Van de Veire (4)

6. Wouter Vandenhaute (4)

7. Saartje Vandendriessche (4)

Jeroen werkte een week lang met Erik voor de Nederlandse ‘Loft’ en merkte een groot verschil met de andere regisseur. “Ik weet niet of het iets Vlaams is of zo...” Video: Vier

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees