Sarah Bettens start met nieuwe groep

Sarah Bettens start met nieuwe groep

Foto: Liefde voor Muziek

Sarah Bettens (46) heeft voor 2019 een muzikale verrassing in petto. Dan lanceert de zangeres Rex Rebel, een nieuwe groep waarmee ze “dansbare pop” wil maken. “Iets helemaal anders dan K’s Choice”, aldus Bettens. “Een manager wil volgend jaar zelfs al showcases in Los Angeles en New York voor ons opzetten.”

Nog tot begin februari trekt K’s Choice met de Love = MusicAcoustic Tour langs Vlaamse en Nederlandse theaters. Eenmaal die concertreeks afgelopen is, verdwijnt de groep van Sarah en Gert Bettens tijdelijk naar het achterplan. “De groep blijft in 2019 wel optreden, maar we gaan even niet schrijven en ook geen nieuwe plannen maken, zodat ik mij helemaal kan focussen op een nieuw project waarmee ik bezig ben”, verklapt de zangeres.

Dat project, waarvan ze afgelopen voorjaar tijdens haar deelname aan het VTM-programma Liefde voor Muziek al een tipje van de sluier had opgelicht, begint concrete vormen aan te nemen. “De groep heet Rex Rebel en die vorm ik samen met K’s Choice-drummer Wim Van Der Westen en onze toetsenist Reinout Swinnen”, zegt Sarah Bettens. “Momenteel zijn we muziek aan het afmixen die we hebben opgenomen met producer Jeroen Swinnen (ook in ‘Liefde voor Muziek’ begeleider van de artiesten, nvdr.). Nu zitten we in de fase dat we aan het repeteren zijn en een show in elkaar steken. We hebben leuke dingen in het vooruitzicht. We hopen voor de zomer een eerste single uit te brengen. Vorige week heb ik ook al een meeting gehad met een mogelijke manager in Amerika, die voor ons in september showcases in Los Angeles en New York wil opzetten.”

Beats

Sarah Bettens start met nieuwe groep
Foto: Liefde voor Muziek

In Rex Rebel verrast Sarah Bettens met muziek die ze om diverse redenen niet onder de naam K’s Choice kan en wil uitbrengen. “Dit klinkt elektronisch, helemaal anders dan K’s Choice. Rex Rebel is ontstaan uit een nummer waaraan ik voor K’s Choice was begonnen, met beats in plaats van mijn elektrische gitaar. Ik voelde dat dit niet bij de groep zou passen, maar anderen moedigden mij aan om er toch mee door te gaan. Gaandeweg heb ik een muzikale wereld ontdekt die ik fantastisch leuk vind. Nu ga ik er gewoon voor. Waar dit gaat eindigen, weet ik natuurlijk niet, maar creatief is dit al een ongelooflijk fijn proces geweest.”

“Ik hoor niet meteen iets waarmee Rex Rebel valt te vergelijken. Niet dat dit enorm baanbrekend klinkt, het blijft popmuziek en de shows worden echt dansbaar. Ik beloof wel dat ik zelf niet te veel ga dansen; dat laat ik aan de mensen over.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees