Na acht seizoenen scheiden de wegen van Bart Aernouts en het BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team

Na acht seizoenen scheiden de wegen van Bart Aernouts en het BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team

Na acht zeer succesvolle seizoenen zal Bart Aernouts op het einde van het seizoen zijn eigen weg gaan. Bart was sinds 2011 lid van het team en heeft de opgang van een ambitieus Belgisch project tot één van de leidinggevende triatlon teams op wereldvlak vanop de eerste rij meegemaakt. Het team is Bart enorm dankbaar voor de bijdrage die hij doorheen de jaren heeft geleverd, als topatleet, voor zijn voorbeeldfunctie binnen het team en voor het uitzonderlijke palmares dat hij heeft opgebouwd als lid van het team.

CEO, Bob De Wolf voegt toe: “Ik betreur dat onze wegen op het einde van het seizoen scheiden. Zowel het team als Bart hebben er alles aan gedaan om te bekijken hoe we de samenwerking konden verderzetten. Ik heb alle begrip voor de beslissing van Bart om op het einde van het seizoen zijn eigen weg te gaan. Ik wil hierbij dan ook graag aangeven hoe dankbaar we zijn voor de schitterende jaren samen. Het palmares dat Bart Aernouts binnen het team heeft uitgebouwd is absolute wereldklasse. De Vice-Wereldtitel in Hawaï was dubbel en dik verdiend en een echte bekroning voor de professionaliteit, inzet en mentaliteit die Bart al die jaren aan de dag heeft gelegd. We zijn dan ook ontzettend trots om samen zo een hoogtepunt te hebben kunnen delen. Bart is in die 8 jaren echt uitgegroeid tot één van de meest consistente lange afstands triatleten ter wereld met zeges in Ironman Lanzarote, Ironman Nice, Challenge Roth, Ironman Hamburg, een Europese titel op de halve afstand en een fenomenale reeks aan IM70.3 zeges, oa in Antwerpen, St Polten, Zuid-Afrika en Bahrein. Daarnaast nam Bart mede dankzij zijn professionaliteit, oog voor detail en werkethiek binnen het team ook een echte voorbeeldfunctie in. Ik kan dan ook oprecht stellen dat het team niet had kunnen uitgroeien tot waar we staan de dag van vandaag zonder de schitterende bijdrage van Bart. We wensen Bart Aernouts dan ook alle succes toe volgend seizoen.”

Desondanks blijft het BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team razend ambitieus. Met 81 zeges en 163 podiumplaatsen de voorbije 5 seizoenen, is het team uitgegroeid tot een van de leidinggevende triatlon teams op wereldvlak. De Wolf voegt toe: “We willen onze positie als één van de beste teams ter wereld resoluut aanhouden. Met 18 zeges dit seizoen (o.a. Ironman Mont Tremblant, Ironman Filipijnen, Ironman Hamburg, Ironman Boulder), 30 podiumplaatsen en de tweede plaats op het WK Ironman als absolute uitschieter, hebben we één van onze allerbeste seizoenen achter de rug. We zijn ontzettend trots op wat onze atleten dit seizoen opnieuw gerealiseerd hebben. We blijven dan ook enorme ambitieuze doelen stellen voor de komende jaren en de samenstelling van het team voor volgend seizoen zal dit ook duidelijk reflecteren.”

Geen eenvoudige beslissing voor Bart Aernouts

Na acht succesvolle seizoenen was het ook voor Bart Aernouts zeker geen eenvoudige beslissing: “Het was zeker geen gemakkelijke beslissing om mijn team van de laatste 8 jaar te verlaten. Dankzij dit team heb ik samen met heel wat andere atleten de kans gekregen om mij voltijds en zonder zorgen voor 100% te focussen op triatlon, de Belgische start van het project was uniek en groeide later uit tot een internationaal topteam. De 8 jaar waren een geweldig avontuur en ik heb heel wat leuke momenten kunnen delen met stuk voor stuk fantastische mensen, ik ben het team en alle personen die hieraan mee hebben gewerkt dan ook heel dankbaar voor de eindeloze inzet. We hebben samen een hele weg afgelegd en eindigen onze samenwerking met een hoogtepunt. In het bijzonder wil ik Bart Verhaeghe, de initiatiefnemer van het project, bedanken. Hij is altijd inspirerend geweest voor mij en zijn durf en enthousiasme werken meer dan aanstekelijk. Ik wens het team uiteraard het allerbeste toe voor de toekomst en hoop dat er in dit team nog heel wat atleten net zoals ik de kans krijgen om zich te tonen in onze fantastische sport.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.