Greg Van Avermaet rijdt nu al op nieuwe fiets

Greg Van Avermaet rijdt nu al op nieuwe fiets

Foto: vtm

Na acht jaar moet Greg Van Avermaet zijn BMC-fiets inruilen. Zijn nieuwe CCC-ploeg mag dan wel de opvolger zijn van de huidige BMC-ploeg, Van Avermaet zal vanaf volgend seizoen met een Giant fietsen. Hij laat alvast niets aan het toeval over en traint nu al op zijn nieuwe fiets.

De Taiwanese fietsconstructeur Giant was sinds 2014 de fietssponsor van de Sunweb-ploeg en behaalde grote successen met Tom Dumoulin, maar verbindt zich nu aan de nieuwe ploeg rond Van Avermaet. BMC wordt in 2019 fietssponsor van Dimension Data. Om de cirkel rond te maken, zal Team Sunweb rijden op fietsen van Cervelo, de huidige leverancier van Dimension Data.

Oranje

Contracten van renners wisselen pas vanaf 1 januari, waardoor renners verplicht zijn om tot en met 31 december met de fietskleding van hun huidige ploeg te rijden. Daarom trok Van Avermaet er gisteren op uit in zijn BMC-outfit voor een training van vier uur in de regen, samen met maatje Oliver Naesen. Al was zijn regenjack wel al opvallend oranje, de kleur van CCC. “Ik ben al wat aan het wennen”, lacht Van Avermaet.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt volgens Van Avermaet voorlopig nog “relaxed”. Hij is net terug van een vakantie op Tenerife waar hij na de middag wel aan het zwembad lag met dochtertje Fleur, maar in de voormiddag toch telkens al goed kon trainen.

Op zijn nieuwe fiets dus.

Video: vtm

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.