Sinterklaas houdt geefplein woensdagnamiddag

Sinterklaas houdt geefplein woensdagnamiddag

Dag Sinterklaas! Foto: kma

Zandhoven - De werkgroep ‘Sinterklaas komt ook voor jou!’ wil de oogjes van álle Zandhovense kindjes laten blinken.

“Daarom houden we op 5 december tussen 14 en 16u een weggeefplein voor het gemeentehuis. Flor Van Dessel van Het Aangespannen Paard Zandhoven brengt Sinterklaas ter plaatse met een koets. Aan het gemeentehuis zullen twee tentjes staan. Voor elk kindje en elke ouder zal er een drankje zijn. De burgemeester stelde voor om de rieten stoel die Zandhoven gekregen heeft van zustergemeente Alheim als troon te gebruiken. Als het regent of vriest, mag Sinterklaas in de inkomhal van het gemeentehuis zitten. Alle kindjes mogen hem een hand komen geven of op de foto met hem. We hebben ook nog een speciale verrassing in petto.”
Sinterklaas is de weggever van dienst, het is dus niet de bedoeling dat eender wie met oud speelgoed op het weggeefplein komt staan. “Ik heb speelgoed genoeg”, zegt de sint.

Zaterdag verwende de sint ook al kinderen uit Zandhovense gezinnen die het wat moeilijker hebben. Het OCMW en de gemeente steunden het initiatief.

EGLO verlichting Kapellen ,Kiwanis Zandhoven ,Hartevrouwe Zandhoven ,en OKAY en Carrefour Zandhoven zijn de grootste sponsors van beide feestgelegenheden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio