"Dankzij Coda hebben we alleen maar positieve herinneringen aan Ellen"

Ellen Van Ginneken. Ze koos zelf voor Coda om er haar laatste weken door te brengen Foto: VG

Ekeren / Wuustwezel - Antwerpen en rand kleuren deze weken geel van de vlammetjes. Op de website van de Warmste Week krijgt u een globaal overzicht waar de meeste acties plaatsvinden. Koploper is weinig verrassend Antwerpen en zijn districten met 839 geregistreerde acties. Mortsel (334), Schoten (153), Kontich (151) en Brasschaat (93) maken de top vijf van de warmste gemeenten compleet. Omdat initiatiefnemers zelf hun acties moeten ingeven, zitten er wel dubbeltellingen bij. Studio Brussel zet zelf acties extra in de kijker. In Antwerpen gaat het onder meer om O'Life, een actie voor Coda in Wuustwezel, waar Ellen Van Ginneken uit Mariaburg (Ekeren) in september 2016 op 36-jarige leeftijd overleed na een strijd van tien jaar tegen uitgezaaide borstkanker.

Ellen besloot zelf dat ze haar laatste weken in Coda - een centrum gespecialiseerd in palliatieve zorg - wou doorbrengen. “Ellen zei vaak dat Coda nog beter was dan een vijfsterrenhotel”, vertelt Eefje, Ellens nicht. “Er wordt gezorgd dat de bewoners niets tekortkomen. Ellen was altijd een heel fiere, positieve jonge vrouw. Tijdens haar chemotherapie koos ze de mooiste pruik uit en haar nagels waren altijd mooi gelakt. In die tien jaar heb ik Ellen misschien één keer weten huilen.”

“Als het mooi weer was, ging Ellen bij Coda graag buiten zitten op een bank. Na het overlijden van Ellen werd het bankje een aandenken aan haar. Door Coda hebben wij enkel mooie herinneringen aan haar. Ze overstijgen het trieste lot van Ellen, en dat is mooi”, zegt de familie, die olijfolie verkoopt uit de olijfgaard van Ellens ouders in Spanje. Ellen hield van het Zuiden. De ophaalpunten in de hele regio voor de Coda-olijfolie vindt u op de Facebookpagina O'Life.

Binnen exact veertien dagen start de Warmste Week. De VRT maakte gisteren bekend dat Otto-Jan Ham, Michèle Cuvelier en Eva De Roo Music For Life dit jaar gaan presenteren. Wij maakten een top vijf van de warmste gemeenten en acties in onze regio.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio