De wereld begrijpt er niets van en zoekt naar uitleg achter vijfde plaats Lionel Messi bij Ballon d'Or

De wereld begrijpt er niets van en zoekt naar uitleg achter vijfde plaats Lionel Messi bij Ballon d'Or

Foto: Belga

Luka Modric won maandag de Gouden Bal, de meest prestigieuze individuele prijs in het voetbal. De Kroaat van Real Madrid won voor Cristiano Ronaldo en Antoine Griezmann. En Lionel Messi? Die werd pas vijfde, zijn laagste positie sinds zijn eerste deelname aan de stemming in 2006.

LEES OOK. Ballon d’Or niet langer in de ban van Ronaldo en Messi: Modric is de beste van 2018, twee Belgen in top tien

De amper 19-jarige Argentijn van Barcelona werd toen pas 20ste, maar sindsdien haalde Messi altijd de top drie van de Gouden Bal. Vijf keer won hij de trofee, waarvan vier keer op een rij. Maar dit jaar kwam er dus een einde aan die indrukwekkende reeks. Een internationale jury van voetbaljournalisten gaf Messi 280 punten, liefst 473 punten minder dan Modric. Goed voor een vijfde plaats.

Niemand begreep waarom de Argentijn zo laag gerangschikt werd. Messi zit dit jaar aan 41 doelpunten in alle competities voor Barça, niemand doet beter. Hij won de titel, Spaanse beker en Spaanse supercup. Alweer een succesrijk jaar voor Messi, maar mogelijk speelde zijn minder WK een rol. Argentinië zwoegde zich toen door de groepsfase om in de achtste finales met 4-3 te worden uitgeschakeld door Frankrijk. Messi eindigde het WK met één goal en twee assists.

Messi zelf trok zich overigens weinig aan van de heisa. Hij zat thuis bij zijn kinderen:

De beste reacties op Twitter:

 

Corrigeer