Blikkenvangers verdwijnen uit Zults straatbeeld

Zulte - Vanaf 2010 werden op een viertal plaatsen in Zulte blikkenvangers geplaatst. Twee staan aan de op- en afrit van de brug langs de Waregemstraat, één aan de brug van de Drogenboomstraat en één langs de Oude Weg. Maar omdat ze niet meer gebruikt worden waarvoor zij bedoeld waren, worden ze nu weggenomen.

Al geruime tijd wordt vastgesteld dat deze blikkenvangers niet meer gebruikt worden voor de reden waarom ze geplaatst werden. Zij werden op de genoemde locaties geplaatst om de blikken en plastiek flesjes van passerende fietsers op te vangen. Blijkbaar worden zij nu gebruikt om restafvalzakjes, fietsbanden, bloempotten en dergelijke in te werpen en PMD-zakken met ingedeukte plastiek flessen in te ledigen. Dat is niet de bedoeling van een blikkenvanger.

Om die reden en in overleg met de bermmeesters en de afvalophaler van het gemeentebestuur werd beslist om de vier blikkenvangers te verwijderen en niets in de plaats te zetten. De blikkenvangers zullen bijgevolg op 3 of 4 december 2018 uit het Zultse straatbeeld verdwijnen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio