Faïz Selemani (Union) krijgt drie wedstrijden schorsing

Faïz Selemani (Union) krijgt drie wedstrijden schorsing

Foto: BELGA

Union Sint-Gillis kan donderdag in de achtste finales van de Beker van België geen beroep doen op sterkhouder Faïz Selemani. De middenvelder uit de Comoren houdt drie speeldagen schorsing over aan zijn rode kaart tegen Tubeke. Behalve de bekermatch tegen amateurclub Knokke gaan ook de competitieduels tegen Lommel (9 december) en Beerschot Wilrijk (16 december) aan zijn neus voorbij.

Union ging zondag met 2-0 onderuit op bezoek bij Tubeke. De Brusselaars konden de Brabantse egelstelling niet ontwrichten. Een zichtbaar gefrustreerde Selemani pakte in het slot dan maar uit met een roekeloze tackle. Met twee voeten vooruit kwam hij in op Tubeke-speler Schuster. Het kwam de uitblinker van Union meteen op een rode kaart te staan.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelde Selemani een schorsing van drie speeldagen en een boete van 1.500 euro voor. Die sanctie werd door de Unionisten aanvaard, zo bevestigde bestuurder Jean-Marie Philips dinsdag.

Daardoor kan coach Luka Elsner donderdag in de bekerwedstrijd tegen Knokke, de rode lantaarn in de eerste amateurklasse, niet rekenen op de Comorees. Selemani mist ook de competitieduels tegen Lommel (9 december) en Beerschot Wilrijk (16 december).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.