Makers van ‘DNA Nys’ draaien ook docu over Philippe Gilbert

Makers van ‘DNA Nys’ draaien ook docu over Philippe Gilbert

Foto: BELGA

Philippe Gilbert krijgt zijn echte wielerdocumentaire. Het productiehuis dat ook instaat voor ‘DNA Nys’ - Watertower TV - zal die documentaire zal Gilbert in de laatste jaren van zijn actieve carrière opnemen. Het uiteindelijk resultaat, dat uit drie delen zal bestaan, zal eindelijk net zoals DNA Nys verschijnen op Éen, al is nog niet duidelijk wanneer dat zal zijn.

“Onze eerste draaidag was wanneer hij in januari helemaal op zijn eentje de kasseien van Parijs-Roubaix verkende. Ook tijdens zijn revalidatie na zijn val in de Ronde van Frankrijk waren we er bij. En de voorbije dagen volgden we Gilbert in zijn thuishaven Monaco”, vertelde producer Gilles Simonet aan WielerFlits. “We volgen Philippe zo een tiental dagen per jaar.”

Wanneer de documentaire op tv te zien zal zijn is nog niet bepaald. “Wellicht in het jaar dat Gilbert een punt achter zijn carrière zet, maar wanneer dat is, weten we zelf nog niet.” Gilbert is momenteel 36 jaar en heeft nog een lopend contract bij Deceuninck-Quick-Step tot eind volgend seizoen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.