Nieuwe typetjes én Ruben Van Gucht in zevende zaalshow van Jacques Vermeire: “We gaan voor niets minder dan een uitverkocht Kursaal”

Nieuwe typetjes én Ruben Van Gucht in zevende zaalshow van Jacques Vermeire: “We gaan voor niets minder dan een uitverkocht Kursaal”

Jacques Vermeire weigerde lange tijd om op te treden in het Kursaal. “Die krijgen we toch nooit vol, zei ik tegen mijn manager.” Foto: vln

Oostende -

Vrijdag staan Jacques Vermeire en aangever Ruben Van Gucht met ‘Van 7 tot 77’, de alweer zevende zaalshow van de volkskomiek, in het Kursaal van Oostende. “Nog nooit kreeg ik de zaal vol, maar nu gaan we er helemaal voor.”

“Het Kursaal heeft één van de mooiste zalen van het land, maar nog nooit ben ik erin geslaagd om alle tweeduizend zitjes te vullen.” Het moet vrijdag voor Jacques Vermeire een bijzondere avond worden. Na dertig jaar zaaloptredens en een slordige tweeduizend voorstellingen voor pakweg één miljoen bezoekers sinds zijn eerste zaalshow, houdt Vermeire met ‘Van 7 tot 77’ vrijdag halt in het Kursaal van Oostende. “Toen ik nog samen met Luc Verschueren optrad heb ik nooit het Kursaal kunnen uitverkopen”, vertelt Vermeire. “1.150 optredens, 500.000 bezoekers, vijf shows, maar het Kursaal uitverkopen? Noppes. In 1995 hiel ik op met de zaalshows, maar toen ik in 2012 met ‘5 voor 12’ de draad opnieuw oppikte, weigerde ik pertinent om er op te treden. “Die krijgen we toch nooit vol”, zei ik tegen mijn manager.”

Grote zaal volkrijgen

Maar tijden veranderen. Voor zijn zevende zaalshow ‘Van 7 tot 77’ kon organisator Comedyshows Vermeire overhalen om zich toch één keer aan het Kursaal te wagen, nu met een extra troef. De oude rot van de volkscomedy brengt niet alleen al zijn legendarische typetjes van weleer terug - en zelfs een paar nieuwe - hij speelt met de bekende sportjournalist Ruben Van Gucht als aangever zijn jongste, sportieve joker uit. “Ik volg Ruben al jaren op de voet en heb enorm veel respect voor hem. En voor Ruben is deze show een droom die uitkomt. Door met hem samen te werken hoop ik meteen ook een jonger publiek aan te spreken. Wat dit optreden in deze fantastische zaal betreft: ik zie het als een uitdaging. Het is toch zoveel plezanter om in een grote zaal te spelen, op voorwaarde dat je hem wel vol krijgt natuurlijk”, zegt Vermeire knipogend.

“Ik kom overigens heel graag naar Oostende. Als kind bracht ik heel wat vakanties door op een camping in Bredene en we trokken geregeld naar Oostende. Heerlijk was dat en ik kan nog altijd genieten van de stad. Ik heb vaak gelogeerd in het Thermae Palace. Het hotel en de gaanderijen zijn op vandaag aan renovatie toe. Steek daar geld in. Oostende verdient beter dan dit”, aldus nog Vermeire.

Voor de snelle beslissers: er zijn nog tickets verkrijgbaar. Wie Vermeire dus aan een bomvolle zaal wil helpen, kan dat.

Info en tickets via www.comedyshows.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio