Nafi Thiam volgt zichzelf niet op als Wereldatlete van het Jaar

Nafi Thiam volgt zichzelf niet op als Wereldatlete van het Jaar

Foto: BELGA

Brussel -

Nafissatou Thiam is er niet in geslaagd om zich voor het tweede jaar op een rij te kronen tot Wereldatlete van het Jaar. Die eer was dit jaar weggelegd voor Caterine Ibarguen. De 34-jarige Colombiaanse , tweevoudig wereldkampioene en olympisch kampioene, kreeg op het gala in Monaco meer punten dan onze landgenote. Ibarguen was dit jaar de Diamond League-winnares in zowel het verspringen als het hoogspringen.

Wereld-, olympisch- en Europees kampioene Thiam was dit jaar opnieuw genomineerd, net als de Keniaanse steepleloopster Beatrice Chepkoech, de Bahamaanse sprintster Shaunae Miller-Uibo en de Britse sprintster Dina Asher-Smith, die eind oktober tot Europees Atlete van het Jaar verkozen werd.

Bij de mannen ging de trofee naar de Keniaan Eliud Kipchoge, die in Berlijn het wereldrecord op de marathon verbrak.

Polsstoksensatie Armand Duplantis werd verkozen tot Rising Star bij de mannen. De beste vrouwelijke belofte was de Amerikaanse hordeloopster Sydney McLaughlin.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.