Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Dief op tijd vrij voor bevalling vrouw

Wenduine/Oostende/Blankenberge

-

Drie Polen zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan winkeldiefstal. Een van hen, Hubert N. (25), kreeg achttien maanden celstraf met uitstel en komt hierdoor net op tijd vrij voor de bevalling van zijn vrouw.

Hubert N. probeerde op 23 mei een MacBook Air te stelen bij Media Markt in Oostende, maar werd op heterdaad betrapt door de winkeldetective. N. sloeg hem in het gezicht en ging ervandoor. Niet veel later kon de politie hem samen met twee kompanen in de boeien slaan.

Bij een huiszoeking in hun woning in Wenduine trof de politie nog meer gestolen spullen aan, onder meer schoonheidsproducten en een elektrisch scheerapparaat die bij Lidl en Aldi in Blankenberge ontvreemd werden.

C. en Z. werden tijdens het onderzoek vrijgelaten en kwamen niet opdagen voor hun proces. Zij kregen allebei zeven maanden celstraf met uitstel voor de feiten bij Media Markt. Hubert N., die wel in voorhechtenis bleef, werd aan nog enkele diefstallen schuldig bevonden. Volgens zijn advocaat Jorn Verminck handelde hij alleen. “Hij had financiële problemen”, stelde die.

Het OM had twee jaar effectieve celstraf gevraagd voor N., maar Verminck drong aan op een straf met uitstel. “Hij zou graag terugkeren naar Polen, want zijn vrouw moet op 6 december bevallen.” (aft)

Het beste van Enkel voor abonnees