Dief komt net op tijd vrij voor bevalling vrouw

Dief komt net op tijd vrij voor bevalling vrouw

Foto: Belga

Brugge / Oostende -

Drie Polen zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan winkeldiefstal. Een van hen, Hubert N. (25), kreeg achttien maanden celstraf met uitstel en komt hierdoor net op tijd vrij voor de bevalling van zijn vrouw.

Hubert N. probeerde op 23 mei een MacBook Air te stelen bij Media Markt in Oostende, maar werd op heterdaad betrapt door de winkeldetective. N. sloeg hem in het gezicht en ging ervandoor. Niet veel later kon de politie hem samen met twee kompanen in de boeien slaan.

Bij een huiszoeking in hun woning in Wenduine trof de politie nog meer gestolen spullen aan, onder meer schoonheidsproducten en een elektrisch scheerapparaat die bij Lidl en Aldi in Blankenberge ontvreemd werden.

C. en Z. werden tijdens het onderzoek vrijgelaten en kwamen niet opdagen voor hun proces. Zij kregen allebei zeven maanden celstraf met uitstel voor de feiten bij Media Markt. Hubert N., die wel in voorhechtenis bleef, werd aan nog enkele diefstallen schuldig bevonden. Volgens zijn advocaat Jorn Verminck handelde hij alleen. “Hij had financiële problemen”, stelde die.

Het OM had twee jaar effectieve celstraf gevraagd voor N., maar Verminck drong aan op een straf met uitstel. “Hij zou graag terugkeren naar Polen, want zijn vrouw moet op 6 december bevallen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio