Deze prins is eigenlijk een prinses

In Lokeren hopen ze dat de aanstelling van Lolita Lo voor extra publiciteit zal zorgen. Foto: ies

Lokeren -

Als hij in januari ook zijn show op het prinsenbal tot een goed einde brengt, wordt Lorenzo Van der Stiggel Prins Carnaval 2019 in Lokeren. Of moeten we zeggen ‘Prinses’ Carnaval? Want Lorenzo is beter gekend onder zijn travestienaam Lolita Lo.

“Ik noem mezelf liever showqueen dan travestiet”, opent Lorenzo die werkzaam is als onderhoudstechnieker. Samen met zijn vriend Lars maakt hij deel uit van showgroep ‘The Fancy Sisters’. Zij stappen al enkele jaren mee op in de carnavalsstoet maar zijn als showdansgroep ook vrijwel elke week ergens op een evenement aan de slag. “Maar er stroomt ook carnavalsbloed door mijn aderen”, vertelt Lorenzo. “Mijn grootvader had een eigen carnavalsorde in Gent en als tienjarige nam ik al deel aan een prinsenverkiezing waar mijn broer toen verkozen werd. In Lokeren heerst er duidelijk een andere sfeer dan in andere steden. Hier vormen alle carnavalisten één grote familie en is er een grote solidariteit onder de vele groepen. Van rivaliteit is er geen sprake.”

Toch twijfelde Van der Stiggel om zich kandidaat te stellen. “Met onze Fancy Sisters werken we heel wat shows af en tussendoor bouwen we ook een nieuwe praalwagen voor de stoet. Maar met de steun van mijn vriend Lars en onze vereniging neem ik de handschoen toch op.”

Bij de Orde van de Lokerse Raepe zijn ze dolblij met hun nieuwe kandidaat-prins(es). “Dat mannen zich tijdens carnaval als vrouw verkleden is een doodgewone zaak. En dat er ook al heel wat Prinsessen Carnaval zijn, is ook al goed ingeburgerd. Maar bij ons weten is het de allereerste keer in Vlaanderen dat een travestie-artiest het carnaval in goede banen zal leiden”, weet secretaris Jorgen De Grande van de Orde van de Lokerse Raepe. “We hebben eerder al onze statuten aangepast zodat vrouwen zich kandidaat konden stellen om Prinses Carnaval te worden. Vandaag leven we opnieuw in een andere tijdgeest. We hopen dat de aanstelling van Lolita ook wat extra publiciteit zal genereren. We proberen het carnavalsgebeuren in Lokeren al enige tijd een nieuw elan te geven met de zoektocht naar nieuwe groepen binnen en buiten Lokeren”, aldus De Grande.

De officiële aanstelling en de verkiezingsshow vinden plaats op 19 januari, de eigenlijk carnavalsviering loopt van 1 tot 3 maart 2019.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees