NASA-wetenschapper: “Perfect mogelijk dat aliens onze aarde al bezochten”

NASA-wetenschapper: “Perfect mogelijk dat aliens onze aarde al bezochten”

Volgens een professor en NASA-wetenschapper kan het best zijn dat onze aarde al bezocht is door buitenaards leven. Volgens de man hebben we de aankomst van deze ‘aliens’ op aarde mogelijk niet eens opgemerkt, omdat ze voor ons mogelijk onherkenbaar zijn.

Silvano P Colombano is professor en computerwetenschapper bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en meent dat aliens of buitenaardse wezens net zo goed kunnen voorkomen in de vorm van een niet op koolstof gebaseerd organisme - in tegenstelling tot al het leven op aarde. Daardoor zouden ze ondetecteerbaar zijn voor de mens.

“Ik wil enkel aanstippen dat de intelligentie die we zouden kunnen aantreffen of die zou kiezen om ons op te zoeken - als het al niet gebeurd is - misschien niet allemaal voortkomt uit op koolstof gebaseerde organismen zoals wij”, schrijft hij in een onderzoekspaper.

Volgens Colombano moeten wetenschappers in hun zoektocht naar buitenaards leven durven “hun meest gekoesterde assumpties te herbekijken”. Buitenaardse wezens kunnen technologie hebben ontwikkeld die de mens niet eens kan begrijpen en kunnen zo mogelijk zelfs interstellair reizen.

“Het zou om een extreem kleine, superintelligente soort ‘verkenner’ kunnen gaan”, stelt de man hypothetisch. “Als we uitgaan van een nieuwe reeks veronderstellingen over welke vormen van hogere intelligentie en technologie we zouden kunnen vinden, zouden sommige verschijnselen er misschien perfect mee overeenstemmen, en zouden we een serieus onderzoek kunnen beginnen.”

NASA-wetenschapper: “Perfect mogelijk dat aliens onze aarde al bezochten”
Foto: NASA
Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees