Nieuwe teammanager is wild van “absoluut fenomeen” Jasper Philipsen: “Hij lijkt heel erg op Tom Boonen”

Nieuwe teammanager is wild van “absoluut fenomeen” Jasper Philipsen: “Hij lijkt heel erg op Tom Boonen”

Foto: Marc Van Hecke

Volgend wielerseizoen zien we Jasper Philipsen aan het werk bij UAE Team Emirates. Het 20-jarige Belgische talent krijgt daar alle steun die hij nodig heeft. “Hij lijkt heel erg op Tom Boonen”, zegt teammanager Joxean Fernandez Matxin aan Marca.

LEES OOK. Gaviria, Terpstra, Greipel, Porte en nog veel meer: dit waren de belangrijkste wielertransfers van dit jaar

“Ons absolute fenomeen, misschien wel het beste van allemaal, dat is Jasper Philipsen”, aldus Matxin. “Ik kan niet anders dan zeggen dat hij een profiel heeft dat heel erg lijkt op dat van Tom Boonen. Met eenzelfde potentieel… Hij is een van de meest getalenteerde Belgische renners en kandidaat om dit seizoen het WK voor beloften te winnen.”

“Hij heeft dit jaar al gevochten met Fernando Gaviria in de Ronde van Californië. Hij is excellent goed. Kijk naar zijn afgelegde weg. Hij ging van junior naar de U23 en won meteen zijn eerste wedstrijd. En daarna ook nog de tijdrit en het algemeen klassement. Dit jaar deed hij zoiets opnieuw. Hij is dus een snelle renner die ook kan rijden op kasseien en als tijdrijder. Een fenomeen!”

Philipsen tekende bij UAE een contract voor twee seizoenen en reed vorig seizoen voor Team Hagens Berman Axeon, de opleidingsploeg van Axel Merckx. Afgelopen seizen pakte Philipsen al zijn eerste profzege. In de Ronde van Utah was hij de snelste in een massasprint. Met ook nog ereplaatsen in de Driedaagse, de Eurométropole Tour en de Primus Classic bewees hij klaar te zijn voor het grote werk.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.