FOTO. Leerlingen Leieparel vinden het “redelijk groot sprookjesboek” van de Sint en uit dank leest de Sint eruit voor

Met een knipoog naar Ketnet, waar de Sint openlijk sprak over zijn “redelijk groot sprookjesboek” en in het kader van het jaarthema van basisschool Leieparel, “Leesplezier vind je hier!”, kwam de Sint dinsdagmorgen nog even speciaal langs in VBS De Leieparel in de Kaaistraat in Deinze.

Rond 8.40 u verzamelden 81 kleuters en 221 lagere schoolkinderen op het Sint-Poppoplein om er de Sint te verwelkomen. Hij meerde even later aan met de boot. Samen met zes zwarte pieten bracht hij een uitzonderlijk bezoek aan de Vrije Basisschool Leieparel.

Vorige week zochten alle schoolkinderen mee naar het “redelijk groot sprookjesboek” van de Sint en dat bleek in de machinekamer van zijn stoomboot te liggen. Nu de Sint zijn boek terug heeft, beloofde hij ook voor alle kinderen van basisschool Leieparel een voorleeskwartiertje te houden.

Dit paste schitterend in het jaarthema van de school, die dit schooljaar meedoet aan “Kwartierlezen” en waar iedere dag na de middag een kwartier gelezen wordt. Voor de kleuters wordt dagelijks een voorleeskwartiertje ingelast. De Sint loofde natuurlijk dit initiatief en kwam zelf het voorbeeld geven. Zo is ook Minister Crevits in de wolken, want eerder dit jaar zei ze dat het begrijpend lezen op de scholen te wensen over laat. De Sint vond alvast dat basisschool Leieparel hierop prachtig inspeelt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio