Polly, the Parking Fairy

‘Waze voor parkeren’ beschikbaar in Brussel

‘Waze voor parkeren’ beschikbaar in Brussel

Foto: Polly

Brussel -

De parkeerapplicatie “Polly, the Parking Fairy”, is vanaf nu beschikbaar in Brussel. De app wil gebruikers de grootste kans bieden op een parkeerplaats, zij het op straat of in (ondergrondse) garages en wordt in een persbericht woensdag bestempeld als de “Waze voor parkeren”.

“Studies tonen aan dat bijna een derde van al het verkeer in een stad te wijten is aan bestuurders die op zoek zijn naar een plek om hun wagen achter te laten”, klinkt het. Polly halveert naar eigen zeggen de tijd die nodig is om een parkeerplaats te vinden.

Polly maakt gebruik van open source informatie om beschikbare parkeerplaatsen in een stad in realtime in kaart te brengen. De app houdt daarbij zowel rekening met parkeerplaatsen op straat als met (ondergrondse) parkeergarages. Polly berekent op basis van deze info een aangepaste route die de grootste kans biedt om een parkeerplaats te vinden. Zijn er geen parkeerplaatsen op straat beschikbaar, dan leidt de app chauffeurs naar ondergrondse alternatieven.

Polly is momenteel verkrijgbaar in 65 steden, voornamelijk in Frankrijk en Israël, waaronder Parijs, Metz en Tel Aviv. Na Brussel wordt de app ook beschikbaar in Antwerpen, Mechelen en Gent. Tegen 2021 wil Polly wereldwijd beschikbaar zijn in meer dan 100 steden en 8,2 miljoen gebruikers bereiken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees