Donderdagmorgen 13 december zijn de werken voltooid

Werken op E40 uitgesteld tot maandagavond

Werken op E40 uitgesteld tot maandagavond

Foto: Wikipedia

Deinze / Nevele / Zulte / Aalter - De tweede fase van de werken op E40 start niet op 5 december maar op maandagavond 10 december vanaf 21u. De aannemer vernieuwt er de linkerrijstrook richting Oostende en werkt aan de middenberm. Van 10 tot en met 12 december tussen 21u tot 6u rijdt het verkeer over één rijstrook richting de kust. Overdag wordt ook gewerkt maar dan zijn er twee rijstroken beschikbaar. Op donderdag 13 december, voor de ochtendspits om 6 u zijn de werken klaar. De werken zijn met een week uitgesteld door het slechte weer.

Verkeerssituatie van 10 tot 13 december

Op de E40 rijdt het verkeer richting Oostende overdag op twee rijstroken en 's nachts, van 21 u - 6 u, over één rijstrook. Het verkeer op de E40 richting Brussel ondervindt geen hinder. Alle op- en afritten van de E40 blijven open. De Steenweg op Deinze blijft onder de E40-brug open voor fietsers. Het verkeer kan nog niet door en blijft omrijden via de Tieltsesteenweg (N37).

Situatie vanaf 13 december

De aannemer werkt volop verder aan de nieuwe afrit van de E40 vanuit Gent (fly-over) die over de N409 zal lopen. Tijdens deze werken zal er geen hinder zijn op de E40 en blijft het lokale verkeer rijden zoals nu. Eens de nieuwe afrit klaar is voor verkeer, zal eerst de aansluiting van de afrit op de nieuwe rotonde opengesteld worden. Daarna volgt de aansluiting met de N44. Zo blijft de verbinding van de E40 naar de N44 steeds gegarandeerd. 

Ook de aannemer werkt even niet tussen kerst en nieuw.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio