Wietse Bosmans moet op zoek naar nieuw team

Wietse Bosmans moet op zoek naar nieuw team

Foto: BELGA

Wietse Bosmans zit vanaf 1 januari 2019 zonder team. De 27-jarige veldrijder krijgt geen contractverlenging meer bij Steylaerts-777. Dat heeft hij verteld aan Wielerflits.be.

Het gaat niet goed met de carrière van Wietse Bosmans. De voormalige tweevoudige vicewereldkampioen veldrijden bij de beloften heeft zijn grote talent nooit echt kunnen omzetten tot grote zeges bij de profs. De slepende ziekte van Lyme, die hem tussen 2014 en 2016 erg veel parten speelde, was daar een grote oorzaak van. Nadien kwam hij geregeld terug aan de oppervlakte piepen, maar dit seizoen bakte Bosmans er nog weinig van. “Dit jaar loopt het voor geen meter”, geeft Bosmans toe aan Wielerflits.be. “Ik was einde contract en wilde presteren, terwijl ik eigenlijk beter wat rust had ingebouwd. Met als gevolg dat ik nu overtraind ben én ook met lege handen sta, want ik kreeg te horen dat er in 2019 geen plaats meer is bij mijn huidige team Steylaerts-777.”

Bosmans gunt zijn overtrainde lichaam nu rust tot begin januari en hoopt tegen dan ergens een nieuwe kans te krijgen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.