F1-mecanicien die been brak tijdens pitstop eindelijk weer aan het werk: “Eerste schooldag zit erop”

Goed nieuws bij Ferrari: Francesco Cigarini, de mecanicien die op 8 april tijdens de Grote Prijs van Bahrein zijn scheen- en kuitbeen brak, is volledig hersteld. De Italiaan liep de zware blessure op tijdens een pitstop van Kimi Räikkönen. De Finse rijder kreeg te vroeg het signaal om te vertrekken en reed met zijn linkerachterwiel over het been van Cigarini heen.

Het bizarre voorval had voor Cigarini grote gevolgen. De Grote Prijs van Bahrein was pas de tweede race van het jaar, maar de Italiaanse mecanicien kon zo wel de rest van het seizoen op zijn buik schrijven. Een week na de slotmanche in Abu Dhabi mocht Cigarini zich opnieuw melden in Maranello, waar het hoofdkwartier van de Scuderia gevestigd is. “Ik ben terug, de eerste schooldag zit erop”, schreef hij op zijn persoonlijke Instagram-pagina. “Mijn been is weer compact en staat in dezelfde positie als acht maanden geleden. Nu is het tijd om weer verder te gaan met het werk. Ik behoud een positieve uitstraling.”

Cigarini heeft nu nog enkele maanden tijd om zich voor te bereiden op de eerste race van 2019. Het nieuwe F1-seizoen begint op vrijdag 15 maart in Australië.

Dit bericht bekijken op Instagram

Back. 1st day of school done. Thanks everybody, thanks to my family. Resize the last 8 months, it is time to go ahead. Keep the positive vibe high. Ritornato. Primo giorno di scuola fatto. Grazie a tutti, grazie alla mia famiglia. Compatto e metto in un angolo gli ultimi 8 mesi circa, è tempo di andare avanti. Teniamo alte le vibrazioni positive. #firstdayofschool #back #red #scuderiaferrari #shinebright #lightson #prancinghorse #zipthelastmonths #bepositive #goahead #primogiornodiscuola #ritornato #rosso #brilla #luciaccese #cavallinorampante #compattagliultimimesi #positività #andiamoavanti Il Guerriero è vivo ed è tornato, con lo sguardo fiero e gli occhi lucidi....(Il Guerriero - Timoria) @manuchina83 @timoriaofficial

Een bericht gedeeld door Francesco Cigarini (@francesco.cigarini) op

Corrigeer