Sels houdt PSG op gelijkspel, Denayer met Lyon thuis onderuit

Sels houdt PSG op gelijkspel, Denayer met Lyon thuis onderuit

Foto: Photo News

In de Ligue 1 heeft Paris Saint-Germain verrassend punten laten liggen op bezoek bij het Strasbourg van doelman Matz Sels (1-1). Het Lyon van Jason Denayer leed zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen. Rennes bleek met 0-2 te sterk.

Voor PSG zag het er een tijdje benard uit in het Stade de la Meinau in Strasbourg. Kenny Lala had immers vlak voor de pauze vanaf de stip de 1-0 op het bord geknald. Paris Saint-Germain-coach Thomas Tuchel greep in bij de rust en bracht Kylian Mbappé op het veld.

Toch duurde het lang voor PSG de opening vond. Ironisch genoeg kwam die er na een overtreding van doelpuntenmaker Lala: ook PSG kreeg een penalty. Cavani liet Rode Duivel Matz Sels kansloos vanop de stip: 1-1. Thomas Meunier begon in de basis en werd na 81 minuten gewisseld, Sels maakte uiteraard de match vol. PSG ziet zo de voorsprong op eerste achtervolger Lille slinken van 16 naar 14 punten.

Denayer in de fout

Olympique Lyon had de tweede plek voor het grijpen tegen Stade Rennes, maar faalde. Hatem Ben Arfa opende na 41 minuten de score voor de bezoekers, en amper twee minuten later en dus nog voor de pauze maakte Theoson Siebatcheu er 0-2 van. Denayer liet Siebatcheu onderdoor komen en had zo zijn aandeel in het tegendoelpunt. 0-2 bleef de eindstand, waardoor Lyon vierde blijft.

Sels houdt PSG op gelijkspel, Denayer met Lyon thuis onderuit
Foto: Photo News

Anthony Limbombe maakte voor Nantes zestien minuten voor affluiten zijn opwachting. Tegen nummer vijf Marseille stond het toen al 3-2 voor Nantes, en dat bleef zo. Sanson had de score geopend voor de bezoekers, Sala maakte gelijk. Thauvin bracht Marseille opnieuw op voorsprong, Toure maakte nog voor de rust gelijk. Boschilia maakte in de tweede helft de winnende treffer. Baptiste Guillaume kwam niet van de bank bij Nîmes, dat met 1-2 won bij Caen.

Drie Belgen bij Reims-Toulouse

In Reims tegen Toulouse stonden er drie Belgen aan de aftrap. Björn Engels en Thomas Foket bij de thuisploeg, Aaron Leya Iseka bij Toulouse. Issiaga Sylla maakte op slag van rust het enige doelpunt. Laurent Ciman mocht zeventien minuten voor tijd invallen voor Dijon, dat met 2-1 won tegen Guingamp. Jeannot kwam vroeg met de openingstreffer, de gelijkmaker was van Coco. Haddadi besliste de wedstrijd in het slot.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.