Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

Daniëlle is zelf pianiste. "Iedereen die wil en het kan, mag op de piano spelen."svg

Cultuurcafé Daantje en café De Planché zijn twee nieuwe aanwinsten voor de Stationsstraat

Waarschoot

-

Daniëlle van den Heerik weet van wanten. Na wellness Amavita opende de ingeweken Waarschootse Cultuurcafé Daantje. “Op de plaats waar vroeger De Kluis was. Maar dit café wordt iets totaal anders. Ik neem een volledig nieuwe start.”

Daniëlle van den Heerik, een geboren Rotterdamse, woont sinds 2,5 jaar in Waarschoot. “Mijn broer woonde hier al langer. Toen die trouwde leerde ik Nik Braeckman kennen. Het klikte meteen tussen ons. Uiteindelijk besloot ik de grote stap te wagen en verhuisde ik. Een keuze die ik me nog geen seconde beklaagde. Ik heb echt wel mijn plekje gevonden. Waarschoot is een bruisende gemeente die leeft. Ik wil hier nooit meer weg.”

“Beetje toveren”

Dat het haar menens is, bewijst de ondernemende Nederlandse in daden. “Op het Brandweerplein baat ik privéwellness en feestzaal Amavita uit samen met Nik.”

“Maar het was altijd een droom van mij om een café te openen. Ook daar besloot ik voor te gaan en de stap te zetten. Het openingsweekend was alvast een groot succes. Echt top! Alles combineren met Amavita zal soms een beetje toveren worden, maar dat lukt wel.”

Daniëlle is Daantje

Cultuurcafé Daantje dus. Op wat slaat die toch wel bijzondere naam?

“In Nederland noemde iedereen me Daantje”, legt Daniëlle uit.

“Bovendien zijn Nik en ik cultuurliefhebbers. Dat wordt echt de insteek van deze zaak. Iedereen die ideeën heeft, mag die voorleggen. We willen de inwoners echt betrekken bij ons café. Er staat een digitale piano waar liefhebbers op mogen spelen. Ik zou ook graag open podia organiseren en één keer per maand komt een bandje spelen.”

“Leuk is ook dat in de zaal een kast staat die iedereen mag aanvullen. Bedoeling is om een eigen dorpsarchief samen te stellen dat iedereen hier kan raadplegen. Daarnaast kunnen ook mensen die zin hebben in een lekkere snack of typisch Hollands appelgebak hier terecht”, besluit ‘Daantje’. (svg, cte)

www.cultuur-cafe-daantje.eatbu.com

Het beste van Enkel voor abonnees