The Godfather in het Pajottenland: schepenen en toekomstig burgemeester komen verkleed als maffiabazen naar gemeenteraad

Schepen Dirk Willem kwam verkleed als maffiabaas naar de gemeenteraad, samen met zijn collega’s Christian Krikilion en Kristof Cattie. Foto: emd

Bever -

Schepenen Dirk Willem, Christian Krikilion en gemeenteraadslid en toekomstig burgemeester Kristof Cattie kwamen dinsdagavond naar de gemeenteraad verkleed als maffiabazen. Een verwijzing naar de beschuldiging van oppositiepartij Open voor de Mens.

Verklaringen via de pers van oppositiepartij Open voor de Mens (OvdM), zoals de vraag of Bever evolueert naar een maffiadorp naar aanleiding van bedreigingen aan het adres van Patrick Capiau, schoten in het verkeerde keelgat bij meerderheidspartij Thuis in Bever - Chez Nous à Biévenne (TiB).

Schepenen Christian Krikilion (CD&V), Dirk Willem (TiB) en gemeenteraadslid en toekomstig burgemeester Kristof Cattie (TiB) kwamen de raadszaal tijdens de gemeenteraad binnen in zwart maatpak met een zwarte hoed en zonnebril op.

Grote arrogantie

Een ludieke stunt die gemeenteraadslid Werner Godfroid (OvdM) duidelijk niet kon appreciëren. “Dit getuigt van een grote arrogantie. Hiermee lachen ze de vele bezorgde inwoners van Bever uit. Dit kan niet”, vertelde hij.

Krikilion en Willem reageerden kwaad. “Jullie hebben niet alleen de verkiezingen, maar ook jullie gevoel voor humor verloren. Bever is geen maffiadorp. Ik vind het schandalig dat de burgemeester in zijn laatste weken nog zo is aangevallen en dan durfden jullie het nog niet eens in het gezicht te zeggen. We willen Luc bedanken voor zijn inzet tijdens zijn dertigjarige carrière, waarvan achttien jaar als burgemeester en twaalf jaar als schepen.”

Burgemeester Luc Deneyer (CD&V) probeerde de gemoederen te bedaren. “Die aanvallende manier van communiceren moet stoppen. Dat is niet mijn stijl en daar stoor ik me fundamenteel aan. Ik heb altijd gehoopt en gedacht het einde van mijn mandaat op een andere manier ingekleurd te zien. Ik hoop dat de rust snel terugkeert en er in de toekomst op een andere manier kan worden gecommuniceerd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees