Die tijd van het jaar

Winterdorp én Kerstmarkt in Destelbergen en Heusden

Winterdorp én Kerstmarkt in Destelbergen en Heusden

Vorig jaar was de voorstelling van de nieuwe reuzen in beide deelgemeenten de attractie van het kerstgebeuren Foto: Geert Herman

Destelbergen - De discussie over de naamgeving van 'kerst' of 'winter'-evenementen wordt in eigen gemeente netjes omzeild. Destelbergen pakt komende zaterdag uit met een Winterdorp, de buren van Heusden komen een weekje later in de eindejaarssfeer met een kerstdorp. Lekkere eet- en drankstandjes, hopelijk ideeën voor kerst- en eindejaarscadeautjes en flink wat socializen met buren, vrienden en kennissen hebben ze gemeenschappelijk.

De Dendermondesteenweg wordt nu zaterdag dus al de drukste plek, vanaf 17 uur vindt u er standhouders, foodtrucks en ambachtelijke producten in de kerstsfeer. Het goede doel is daarbij nooit ver weg in deze donkere dagen. Net als elk jaar is er ook een leuk orkestje dat u onderhoudt. De plaatselijke middenstanders steken ook een tandje bij, en verlengen hun openingsuren die dag tot 22 uur. Kopen aan de standjes lukt zelfs tot middernacht.
Op het Dorpsplein in Heusden doen ze het gezellig samenzijn nog eens over: daar moet u op 15 december langslopen met dezelfde intenties als een weekje eerder. Innerlijke versterking van de mens met gepast voedsel en gepaste drank, aangevuld met koopideetjes voor de laatste cadeautjes. 

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio