Achtste eindejaartentoonstelling bij Martin Wallaert in Machelen

Achtste eindejaartentoonstelling bij Martin Wallaert in Machelen

De Karperstraat en het atelier van Martin Wallaert in de kerstsfeer. Foto: LEZ

Zulte - Kunstschilder Martin Wallaert nodigt alle kunstliefhebbers uit op zijn traditionele eindejaartentoonstelling in zijn atelier in ’t Biechtstoelke in de Karperstraat in Machelen. Ook in Het Verschrikkelijke Zoete Leven en restaurant De Karper in dezelfde straat zijn er werken te bewonderen. De tentoonstelling loopt van 8 tot 30 december en wordt vrijdagavond plechtig geopend door gastspreker Wim Lammertijn, conservator mudel, het Museum van Deinze en de Leiestreek, in aanwezigheid van de Zultse schepen van cultuur en de burgemeester.

Kunst en sfeer tijdens de eindejaarperiode in de autovrije Karperstraat in Machelen

Je vindt de artistieke oogst van Martin Wallaert dit jaar op drie adressen in de Karperstraat. Uiteraard is dat het geval in zijn eigen atelier, ’t Biechtstoelke, Karperstraat 1 in Machelen, waar vrijdagavond ook de officiële opening van deze achtste editie van de eindejaartentoonstelling plaats heeft. Martin stelt er zijn nieuwe houtskooltekeningen en olieverfschilderijen voor, telkens van donderdag tot zondag tussen 14 en 18 u. De kunstenaar is dan telkens persoonlijk aanwezig.

Tweede locatie is chocolaterie en koffieterie Het verschrikkelijke zoete leven, in dezelfde straat op huisnummer 6. Martin brengt daar een overzicht van vroeger werk. De zaak is gesloten op maandag en dinsdag. De andere dagen kan je er terecht tussen 13 en 18 u. Meer info op www.zoeteleven.be.

Nog enkele stappen verder vind je het befaamde restaurant De Karper, huisnummer 16, waar je huidig werk van de kunstenaar kan bewonderen. Het restaurant is gesloten op maandag en dinsdag en op zaterdagmiddag. Meer info op www.restaurantdekarper.be.

De kleine huisjes in de Karperstraat verlichten de hele straat vanuit hun ramen met de typische lampen van Vergeten Verlichting. Een feeërieke sfeer die de hele buurt verbindt tijdens deze eindejaarperiode. Er is een kerstboomverkoop voor het goede doel in de Scheve Schuur, Karperstraat 4, waar je op de openingsavond ook iets kan drinken aan de ondertussen legendarische stoof.

De toegang is overal vrij.

Meer info op www.martinwallaert.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio