Vernieuwde Augustijnenstraat krijgt stilaan vorm

Vernieuwde Augustijnenstraat krijgt stilaan vorm

De eerste klinkers in de Augustijnenstraat liggen er. Foto: svh

Mechelen - De vernieuwing van de Augustijnenstraat in de Mechelse binnenstad is stilaan zichtbaar. De eerste klinkers liggen er. In een volgende fase die pakt de aannemer Sint-Pietersberg aan en het kruispunt met de Leegheid.

“De riolering en de huisaansluitingen zijn vernieuwd. Het plaatsen van de boordstenen in het tweede gedeelte van de straat vordert ook goed”, zegt Andy Frans van de dienst Openbare Werken van de stad. Ondertussen is aannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver gestart met het aanleggen van de klinkers op de voetpaden. De voorbereidingen voor de nieuwe waterpartij op het kruispunt met ’t Vlietje lopen.

In de Augustijnenstraat komen er nieuwe parkeervakken, bomen en fietsenstallingen. De aanleg van het wegdek in het gedeelte tussen Meysbrug en Leegheid duurt zeker nog tot midden februari, afhankelijk van het weer. In de loop van 2019 begint de aannemer in Sint-Pietersberg met het vernieuwen van het wegdek en wordt ook het kruispunt met de Leegheid aangepast. Als alles volgens plan loopt, is de volledige werf tegen mei 2019 afgerond.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio