Alcoholcontrole in vroege uurtjes: bestuurder probeert te vluchten, ook drie fietsers blazen positief

Alcoholcontrole in vroege uurtjes: bestuurder probeert te vluchten, ook drie fietsers blazen positief

Themabeeld alcoholcontrole. Foto: DVH

Gent -

De Verkeersdienst van de lokale politie hield donderdagochtend in alle vroegte een alcoholcontrole in de omgeving van de Overpoortstraat. Van de 178 gecontroleerde bestuurders liepen er tien tegen de lamp, en ook drie fietsers bliezen ‘positief’.

De controle vond plaats op het kruispunt van de Charles De Kerchovelaan met de Kunstlaan tussen 5.15 en 7.30 uur woensdagochtend. De Verkeersdienst van de lokale politie onderwierp 178 bestuurders aan een alcoholcontrole, waarvan er acht ‘positief’ bliezen en dus meer dan 0,50 promille alcohol in het bloed hadden. “Vier ervan hadden zodanig veel gedronken dat ze hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen moesten inleveren”, aldus de politie. “De vier andere moesten hun rijbewijs voor zes uur afgeven.”

Dronken fietsers en vluchtende bestuurder

De hoofdvogel werd afgeschoten door een bestuurder die wilde vluchten voor de controle door achteruit weg te rijden, en zo tegen een geparkeerde wagen botste. Na controle bleek de bestuurder in het bezit van een voorlopig rijbewijs. Een andere autobestuurder moest zijn wagen voor drie uur aan de kant laten nadat hij ‘alarm’ blies.

Ook drie fietsers bliezen positief en moesten hun stalen ros voor zes uur achterlaten bij de politie. Ze krijgen een boete, maar hun rijbewijs – indien ze dat hebben – wordt niet langer automatisch ingetrokken. Sinds 1 oktober dit jaar hebben politierechters de keuze of ze het rijbewijs van een dronken fietser al dan niet inhouden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees