FOTO. Meer dan 400 ‘brave’ kinderen maken plezier in Pietenpaleis

Wie over daken wil klauteren zoals de Sint dat doet, kon al eens oefenen. Foto: mvl

Asse -

Ruim vierhonderd kinderen zakten woensdagnamiddag af naar het CC Asse voor het Pietenpaleis. Naast tal van activiteiten stond er uiteraard ook een ontmoeting met Sinterklaas op het programma

Er waren woensdagnamiddag tientallen zwarte pieten aanwezig in het cultuurcentrum van Asse en in de zalen van het Oud Gasthuis, waardoor de plek toepasselijk werd omgedoopt tot Pietenpaleis. Zij kwamen mee ter begeleiding van Sinterklaas, die een hele namiddag lang brave kindjes ontving op de bovenste verdieping van het CC. En blijkbaar waren er dit jaar heel wat brave kinderen want meer dan vierhonderd kinderen schreven zich in voor het Pietenpaleis.

Voor ze op bezoek mochten bij de Sint en zwarte piet, waar ze snoep en een cadeautje kregen, was er rondom het CC Asse nog van alles te beleven. Zo had Sinterklaas van de zolderkamer van het Oud Gasthuis tijdelijk zijn slaapkamer gemaakt. Maar er was ook een avonturenparcours zodat de kinderen konden ontdekken hoe moeilijk de Sint het elk jaar heeft om over de daken te lopen. Daarnaast konden ze ook hun eigen marsepein maken of een dansje leren met de danspieten. Wie moe was, kon even uitrusten in de hangmatten van de pieten.

Geen reclame gemaakt

Met meer dan vierhonderd deelnemers was de derde editie van het Pietenpaleis dan ook een succes. “We moesten dit jaar zelfs geen reclame maken, de inschrijvingen liepen vanzelf. Het was dan ook een zeer divers publiek waarbij we extra oog hadden voor gezinnen die niet altijd de middelen hebben om Sinterklaas te vieren. Gelukkig beschikken we hier over een grote locatie, maar meer kinderen kunnen er helaas niet meer bij”, zegt organisator Sofie De Wever.

De organisatie was in handen van het Huis van het Kind, het CC Asse, de jeugddienst en de dienst sociale zaken/integratie. De vele pieten kregen hun opleiding bij Musicalia, Dansstudio Sarah en Dreamteam.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio