Red Lions worden als helden onthaald in Indische school

Red Lions worden als helden onthaald in Indische school

Foto: BELGAONTHESPOT

Op het WK hockey in India leven de Red Lions ontspannen toe naar hun laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika (FIH-15). Na het 2-2 gelijkspel tegen gastland India (FIH-5) afgelopen weekend hadden de Belgische hockeymannen een week tijd om zich voor te bereiden. Naast intensief trainen was er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning. Zo bezocht team België donderdagmorgen een plaatselijke school in Chandrasekharpur, waar ze als helden onthaald werden.

Dat de Indische bevolking verzot is op hockey, wisten de Red Lions al lang. Toch hadden ze een dergelijk warm onthaal door 2000 uitzinnige kinderen niet verwacht. Het bezoek aan de DAV Public School maakte veel emoties los bij de Red Lions.

“Het mooiste welkom dat we ooit gekregen hebben”, klonk het bij de spelers. Aanvaller Cedric Charlier werd overrompeld door uitbundige scholieren toen hij zijn smartphone bovenhaalde voor een selfie. “Ongelofelijk India... Iedereen is hier zo gepassioneerd”, aldus Charlier.

Red Lions-kapitein Thomas Briels bedankte naast het schoolbestuur ook de kinderen voor de warme verwelkoming: “We weten dat jullie van hockey houden, maar we hadden zo een warm onthaal nooit verwacht. Bedankt vanwege het hele team!”

Red Lions worden als helden onthaald in Indische school
Foto: Photo News

Na een kleine oefenwedstrijd tegen een team van lokale jeugdspelers, waagden de Belgische hockeymannen zich zelfs aan enkele typisch Afrikaanse danspasjes met dansers in Afrikaanse gewaden.

Ook donderdagnamiddag kregen de spelers vrij. Enkel doelmannen Vincent Vanasch en Loic Van Doren werden op het trainingsveld verwacht voor een individuele trainingssessie. Antoine Kina, die als eerste reserve de geblesseerde Emmanuel Stockbroekx vervangt, trainde apart. Vrijdag staat de analyse van Zuid-Afrika en een lichte training op het programma.

In de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Afrika (FIH-15) doen de Red Lions er goed aan om met veel doelpunten verschil te winnen. Momenteel staat gastland India, dat zaterdag om 14 uur tegen Canada (FIH-11) speelt, aan de leiding in groep C met een beter doelsaldo (+4) dan België. Naast een eigen efficiënte aanvalslinie, moeten de Red Lions dus hopen op een solide Canadese defensie. Op de eerste speeldag van het WK versloegen de Red Lions Canada nog met 2-0.

Red Lions worden als helden onthaald in Indische school
Foto: BELGAONTHESPOT

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.