Antwerp 10 Miles neemt maatregelen na hitteproblemen

Antwerp 10 Miles neemt maatregelen na hitteproblemen
Antwerpen -

De 34ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon vindt plaats op zondag 28 april 2019 en verwacht opnieuw zowat 40.000 lopers te mogen verwelkomen. Om de medische problemen van de voorbije editie - door de ongewone hitte - te voorkomen, komt er een extra, vierde bevoorradingspost tijdens de 10 Miles, na zowat 2,5 km. De opbrengst van de verkoop van het officiële eventshirt gaat opnieuw naar het goede doel, ditmaal de vzw Stop Darmkanker.

De AG Antwerp 10 Miles & Marathon zal in 2019 opnieuw bestaan uit de 10 Miles (het hoofdevent), een marathon, de Kids Run en de Short Run (5 km). Vanaf 2020 wordt de marathon ervan losgekoppeld en verhuist die naar het najaar én een nieuwe locatie. “Heel wat deelnemers zullen dus de kans willen grijpen om voor de laatste keer te lopen op dit traditionele parcours”, denkt Greg Broekmans van organisator Golazo, die specifiek voor die afstand 3.000 deelnemers verwacht.

Het parcours van de 10 Miles neemt de lopers opnieuw mee door de Kennedy-, Bolivar- en Waaslandtunnel en langs tal van bekende locaties in de Antwerpse binnenstad. De 10 Miles zal weer in drie “waves” van start gaan om het grote aantal deelnemers voldoende te verspreiden.

Dit jaar raakten heel wat lopers in moeilijkheden door de - nochtans voorspelde - hitte. 268 personen werden verzorgd in de hulpposten van het Rode Kruis en 40 personen werden naar het ziekenhuis gebracht, al verkeerde niemand in levensgevaar. Organisator Golazo zal in 2019 een extra bevoorradingspost onderweg voorzien en stelt samen met partners Sportoase en Runners’ Lab ook tien officiële “voorbereidingsruns” voor in en rond Antwerpen zodat deelnemers goed getraind aan de start kunnen staan van het evenement.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees