Komend weekend nachtelijke werken aan de Leie in Sint-Baafs-Vijve

Komend weekend nachtelijke werken aan de Leie in Sint-Baafs-Vijve

Foto: www.vlaamsewaterweg.be

Zulte - De bouw van de nieuwe sluis op de Leie in Sint-Baafs-Vijve is volop bezig. Momenteel is de aannemer bezig met het plaatsen van damplanken voor de bouwkuip van de nieuwe sluis. Er is onder water onverwacht een massief object aangetroffen . Op zaterdagnacht 8 december en zondagnacht 9 december 2018 wordt dit object verwijderd.

Obstakels onder water

Momenteel werkt de aannemer vooral in de zone tussen de nieuwe en de bestaande sluis. Voor er kon gestart worden met het inbrengen van damplanken werd er eerst een betonnen plaat onder water verwijderd. Daarna is de aannemer gestart met het intrillen van nieuwe damplanken. Bij het intrillen werd er vastgesteld dat er zich nog een tweede massief object bevond onder de eerste betonnen plaat.

Doordat het object te diep in het water ligt, kan de aannemer dit niet verwijderen vanop het land. Er wordt een ponton op het water gelegd voor de bestaande sluis. Van op dit ponton zal dan het massief stuk beton verwijderd worden.

Werken van zaterdag op zondag

Aangezien het ponton voor de sluis ligt, moet er gewerkt worden als er geen scheepvaart is. De werken worden dus noodgedwongen uitgevoerd in het weekend van 8 en 9 december 2018. Er wordt van zaterdagavond 18 u gewerkt tot zondagochtend 10 u en vanaf zondagavond 18 u tot maandagochtend 6 u. De geluidshinder die de werken met zich meebrengen, zal beperkt zijn, aangezien de werken onder water plaatsvinden.

Onderdeel van Europees binnenvaartproject

Seine Schelde Vlaanderen is een grootscheeps binnenvaartproject van De Vlaamse Waterweg nv, dat steun geniet van de Europese Unie. Het project wil van de binnenvaart een volwaardig alternatief maken voor goederenvervoer op de weg. De Europese waterwegen moeten verder uitgebouwd worden om schepen met een groter laadvermogen een vlotte doorgang te verlenen tussen Seine en Schelde. De huidige sluis in Sint-Baafs-Vijve is te klein en dus moet er een nieuwe sluis gebouwd worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio