Zaakvoerder Ape’Tyt promoot ‘friet-Nutella’ als dessert

Hier serveren ze frieten met Nutella, durf jij proeven?

Hier serveren ze frieten met Nutella, durf jij proeven?

Als chocoladefan vindt Jordy Apers van frituur Ape’Tyt frieten met Nutella heerlijk. Foto: slr

Lichtervelde -

In frituur Ape'Tyt in Lichtervelde kan je voortaan een ‘friet-Nutella’ bestellen, een idee uit Nederland. Wij hebben alvast geproefd.

Frituur Ape'Tyt opende in juli de deuren langs de Brugsebaan in Lichtervelde. Zaakvoerder Jordy Aper (28) wil zijn klanten regelmatig verrassen met nieuwe smaken. Sinds gisteren kun je er twee nieuwe smaken proeven: ‘Frietje Emmental’ of zelfs ‘Friet-Nutella’.

Met het ‘Frietje Emmental’ was Jordy al langer bezig, maar de inspiratie voor de ‘Friet-Nutella’ komt uit Nederland. “Een jobstudent zag een video op Facebook waarin ze dit deden. Hij stelde voor om dat ook eens te proberen”, zegt Aper. “Eerst vond ik het maar een gek idee, maar woensdagavond hebben we het toch geprobeerd. Ik ben zelf een grote liefhebber van chocolade en ik vond het dan ook heel lekker.”

Verrassend lekker

Bij een ‘Friet-Nutella’ krijg je bovenop je frieten een grote schep Nutella. We deden de test en de combinatie smaakt verrassend veel beter dan we hadden verwacht. “Ik zal dit vooral als een dessert promoten”, zegt Aper. “Een kinderbakje met Nutella voor na het hoofdgerecht, dat moet kunnen. Ik denk dat vooral het jongere publiek hiervan zal snoepen.”

In de toekomst wil hij nog meer bijzondere combinaties uitproberen. Eerder lanceerde hij ook al pindasaus voor bij de frietjes. Dat is een alternatief voor stoofvleessaus. “Onze zaak ligt langs een drukke baan en we krijgen veel vrachtwagenchauffeurs over de vloer. Dat zijn vaak Nederlanders en daar is de pindasaus zeer populair bij frieten. We verkopen het dan ook vaak aan Nederlandse klanten.”

Corrigeer

MEER NIEUWS