Belgische tafeltennismannen plaatsen zich voor Europese Spelen

Belgische tafeltennismannen plaatsen zich voor Europese Spelen

Cédric Nuytinck, Florent Lambiet, Robin Devos en Martin Allegro hebben de kwalificatie van de Belgische tafeltennismannen veiliggesteld voor de tweede editie van de Europese Spelen in het Wit-Russische Minsk, van 21 tot 30 juni.

Dankzij de prestaties van het viertal tijdens de World Tour in Zweden en Oostenrijk vorige maand en de Challenges in België en Wit-Rusland, slaagden de tafeltennissers erin om zich naar de 12e plaats op de Europese ranglijst de hijsen, naast Rusland. Aan de hand van de drie best geklasseerde spelers van die twee landen wordt bepaald welk land zich kwalificeert voor de Europese Spelen. België trekt met Nuytinck (ETTU 31), Lambiet (42) en Devos (48) aan het langste eind. Zij ‘verslaan’ Kirill Skachkov (25), Alexander Shibaev (45) en Alexey Liventsov (50). De twaalf best gerangschikte teams in de maand december plaatsten zich voor Minsk.

Tijdens de eerste editie van de Europese Spelen in 2015 in Baku zwaaide levende pingponglegende Jean-Michel Saive af, waarna hij het plunje van bestuurslid in het Europees Olympisch Comité aantrok. Saive werd toen in de tweede ronde uitgeschakeld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.