Belgian Cat Julie Vanloo steekt eerste All-Star Game voor vrouwen in elkaar: “We doen dit puur uit principe”

Belgian Cat Julie Vanloo steekt eerste All-Star Game voor vrouwen in elkaar: “We doen dit puur uit principe”

Foto: BELGA

Hou 27 december 2018 vrij in uw agenda. Dan staat in Desselgem de Chicks Got Game All-Star Game op het programma, een wedstrijd tussen de beste Belgische basketbalspeelsters. Belgian Cat Julie Vanloo trekt het project.

LEES OOK. Het wonderjaar van de Belgian Cats verteld door drie sleutelfiguren: “Plots zat ik daar bij de dopingcontrole, naast mijn grote idool” (+)

Vanloo, momenteel actief in Hongarije, rekent op de steun van Project Mensch om alles in goede banen te leiden. “Dat is een initiatief van een van mijn beste vriendinnen (Lara Moucheron, red.) samen met haar partner (Astrid Verhoeven, red.)”, vertelt de Belgian Cat. “Zij zijn personal trainers die een speciale visie hebben. Ze werken op drie vlakken: mentaal, fysiek en voeding.”

“Vorig jaar hebben we een zomerkamp georganiseerd, dat we hebben ingericht op dezelfde manier. En dat bleek een groot succes. We organiseren er nu opnieuw eentje, ook op 27 december maar dan overdag. Lara en ik kregen op een bepaald moment een ingeving. Waarom organiseren we geen wedstrijd? Dat was toen een klein idee, dat nu is uitgegroeid tot iets groots. Want we dachten ook: waarom halen we er geen Cats bij? Desselgem heeft ons vervolgens aangesproken en wilde ons steunen door onder andere een zaal aan te bieden.”

Belgian Cat Julie Vanloo steekt eerste All-Star Game voor vrouwen in elkaar: “We doen dit puur uit principe”
Foto: Facebook

Uit principe

Wat is het achterliggende doel van dit initiatief? “We willen vooral dat vrouwen aandacht krijgen”, zegt Vanloo. “Dat ze ook eens naar voor kunnen komen en dat we zo jonge talenten een boost kunnen geven. Het is niet makkelijk om door te breken in het basketbal. We doen dit puur uit principe, voor gelijke kansen voor vrouwen. De helft van de inkomsten gaat bovendien naar een goed doel, de MS Liga. We hopen ook dat dit blijft duren, misschien in een nog groter kader. We zullen wel zien.”

Vanloo is uiteraard aanwezig op 27 december, maar ook andere Belgian Cats en de beste speelsters uit de eerste klasse zullen er zijn. Voorbeelden zijn legende Ann Wauters, Lara Gaspar, Serena-Lynn Geldof, Marjorie Carpréaux en Laure Resimont. Ook van het kamp voor jongeren zullen er meisjes mogen meedoen met hun grote voorbeelden.

“Ik heb echt voldoening gekregen door die meisjes te coachen”, aldus Vanloo. “Ik wil hun echt pushen om hun droom na te streven. Ze kunnen nu eens proeven van het samenspelen met enkele Cats en leren dat hun droom werkelijkheid kan worden. Daarmee kunnen we hen echt een plezier doen. We gaan ook tijd maken voor de fans. Ik denk dat wij heel toegankelijk zijn.”

“Of er nog tickets zijn? Intussen zijn 90 procent van de zitjes verkocht”, glundert Vanloo. “We zijn begonnen met 300 plaatsen, maar die waren vrijwel meteen uitverkocht. Nu zitten we aan 600 tickets en daarvan zijn er al meer dan 500 verkocht. Dan besef je van: amai, dit interesseert de mensen wel.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.