22 miljoen stappen in 1 maand: dit is het fitste bedrijf van Vlaanderen

22 miljoen stappen in 1 maand: dit is het fitste bedrijf van Vlaanderen

Als fitste bedrijf van Vlaanderen kreeg Ardo een pingpongtafel cadeau voor het personeel. Foto: sbr

Ardooie -

Ardo Koolskamp mag zich het ‘fitste bedrijf van Vlaanderen’ noemen. Een maand lang zetten de werknemers zo veel mogelijk stappen. Ze klokten af op een totaal van meer dan 22 miljoen of 15.500 kilometer.

Een maand lang namen 27 organisaties het tegen elkaar op in de 10.000-stappenclash No steps, no glory. Ardo Koolskamp kwam als winnaar uit de bus met meer dan 22 miljoen stappen, goed voor 15.500 kilometer. Per werknemer werden gemiddeld 19.000 stappen per dag gezet.

De stappenclash wil werknemers motiveren om meer te bewegen tijdens, voor en na het werk. Het diepvriesgroentebedrijf Ardo uit Ardooie sprong graag op de kar. Het bedrijf stimuleert zijn personeel om gezond te eten en voldoende te bewegen.“Wij hebben met Fit&Ardo een werkgroep die onze werknemers fit wil houden”, zegt HR-manager Elsie Labens. “We hebben ook voor wat concurrentie tussen de deelnemers gezorgd, zodat iedereen gemotiveerd bleef.”

In de velden

De werknemers worden gestimuleerd om te bewegen. Zo is er een vaste groep die elke middag een half uurtje gaat wandelen in de velden. Nu hebben de deelnemers een stapje extra gedaan. “Een van hen stapte zelfs een keer van aan zijn woning in Tielt tot aan het bedrijf. Tegen het einde van de wedstrijd hebben we ook de sceptici kunnen overtuigen om mee te doen.” Voortaan zal er nog meer bewogen worden, want het bedrijf kreeg een pingpongtafel cadeau.

Diabetes

In september was er ook een fiets- en wandeltocht voor de werknemers en hun familie. Dat was zo’n groot succes, dat het een vast nummer wordt. “Een onderneming heeft er alle belang bij om haar personeel aan te zetten om meer te bewegen”, zegt gezondheidsconsulente Mia Van Laeken. “Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe meer kans je loopt op diabetes, hart en vaatziekten. Uit cijfers van de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Idewe blijkt dat 78 procent van de Belgische werknemers de beweegnorm niet haalt. Die norm ligt op vijf keer per week een half uur matig intensief bewegen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees