Door ‘gele hesjes’ uitgestelde wedstrijden in Ligue 1 worden 15 en 16 januari gespeeld

Door ‘gele hesjes’ uitgestelde wedstrijden in Ligue 1 worden 15 en 16 januari gespeeld

Foto: Photo News

De zes matchen van de zeventiende speeldag in de Franse Ligue 1 die uitgesteld werden door het protest van de ‘gele hesjes’, zullen op 15 en 16 januari 2019 gespeeld worden. Dat bevestigde de Franse profliga (LFP) vrijdag.

De wedstrijden PSG - Montpellier, Toulouse - Lyon, Monaco - Nice, Saint-Etienne - Marseille, Nîmes - Nantes en Angers - Bordeaux zouden komend weekend gespeeld worden, maar vielen door het burgerprotest van de gele hesjes in het water. Op vraag van de Franse autoriteiten werden de duels in de Ligue 1 uitgesteld.

Monaco - Nice en Saint-Etienne - Marseille gaan door op woensdag 16 januari 2019. De andere vier duels worden verspreid over 15 en 16 januari. Daarover vindt nog overleg plaats met de rechtenhouders.

Slechts vier duels vinden komend weekend voorlopig nog plaats: Rennes - Dijon en Guingamp - Amiens op zaterdag, en Strasbourg - Caen en Rijsel - Reims op zondag.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.