Vlaanderen loopt storm voor Bart Peeters: nóg een extra verjaardagsconcert

Vlaanderen loopt storm voor Bart Peeters: nóg een extra verjaardagsconcert

Foto: Liefde Voor Muziek

De eerste twee Lotto Arena’s verkocht hij uit in een oogwenk, en ­intussen is een derde concert toegevoegd. Het staat vast: Bart Peeters viert volgend najaar zijn zestigste verjaardag in stijl. “Nochtans maken wij helemaal geen commerciële muziek.”

Hij formuleert het mooi: “Mijn leeftijd is maar een onleesbare voetnoot in het agendaboekje van het leven.” Om maar te zeggen: Bart Peeters is er niet héél hard mee bezig dat hij volgend najaar zestig wordt. Ook al vestigt hij er zelf de aandacht op, want hij laat het samenvallen met zijn Deluxe-concertreeks in de Antwerpse Lotto Arena. Máár, er is volgens hem een belangrijke kanttekening. “Toen ik vijftig werd, waren er allerhande programma’s op tv en radio die hulde brachten aan mij. Het was overweldigend, ik was compleet van slag. Zoveel aandacht, dacht ik. Hierna moet het wel afgelopen zijn met mij en mijn carrière. Deze keer draai ik de rollen om en ga ik zelf in het offensief.”

Vlaanderen zit alvast te wachten op de arenaconcerten van de bard. Woensdag gingen de optredens op vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019 in voorverkoop. Na amper tien minuten waren al 8.000 kaartjes de deur uit. De drukte op de websites van de zaal en de ticketverkoper was vergelijkbaar met die van de grootste concerten in het Sportpaleis. Na de uitverkoop werd een wachtlijst geopend, en ook die liep in een mum van tijd vol. Daardoor is nu beslist om alvast een extra derde concert toe te voegen, op woensdag 27 november.

“We zijn gecharmeerd door alle aandacht, dat hadden we echt niet verwacht. Tenslotte maken we niet echt commerciële muziek, je moet bij de pinken zijn om te kunnen volgen. Fun fact: er hebben zich al opvallend meer mannen aangemeld dan we doorgaans zien tijdens onze optredens. Waarom we dan niet verkassen naar grote broer het Sportpaleis? We willen er ook geen scandeer-feest van maken. De Lotto Arena (met een maximale capaciteit van 8.000 personen, nvdr.) heeft het beste van twee werelden: je kunt er intiem zijn, maar net zo goed het dak wegblazen”, zegt Peeters.

Voor de Deluxe-concerten belooft Peeters alvast “een greatest hits-set”. Opmerkelijk, want doorgaans focust hij op zijn jongste plaat. En, er komt een pop-upkoor meezingen met maar liefst 500 leden.

Vlaanderen loopt storm voor Bart Peeters: nóg een extra verjaardagsconcert
Vlaanderen loopt storm voor Bart Peeters: nóg een extra verjaardagsconcert

www.lotto-arena.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees