Leiders Toronto en Denver bijten in het zand

Leiders Toronto en Denver bijten in het zand

Tony Parker van de Nuggets Foto: USA TODAY Sports

De leiders in de twee conferenties van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) hebben een frustrerende vrijdag beleefd. Toronto, aan kop in het oosten, beet na verlengingen in het zand tegen Brooklyn (106-105). En de leider in de Western Conference, Denver, moest zijn meerdere erkennen in Charlotte (113-107). Beide teams behouden wel hun eerste stek in de stand.

Het duel tussen Brooklyn en Toronto was een nagelbijter. D’Angelo Russell was bij Brooklyn de grote uitblinker met 29 punten, waarvan zes in de verlengingen. Kawhi Leonard was bij Toronto de man-in-vorm, maar zijn 32 punten volstonden niet voor de volle buit. Toronto blijft ondanks het verlies wel aan kop met 21 zeges en 6 nederlagen. Brooklyn volgt als elfde met negen overwinningen tegen achttien nederlagen.

Ook in het westen verloor de leider, Denver. De Nuggets gingen ten onder tegen Charlotte met 113-107. Kemba Walker (21 ptn) en Tony Parker (19 ptn) kenden een begenadigde dag in het winnende kamp. Denver voert de stand in de Western Conference wel nog aan met zeventien zeges tegen acht nederlagen. Charlotte kon na drie verliesmatchen op rij opnieuw winnen en staat in het oosten op de zevende plaats (12 zeges - 13 nederlagen).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.