Ontstoken knie voor Victor Campenaerts na stoot tegen stuur

Ontstoken knie voor Victor Campenaerts na stoot tegen stuur

Foto: Photo News

Lotto Soudal reist vandaag af naar Mallorca voor de traditionele decemberstage. In totaal reizen er 29 renners mee. Opvallend: Victor Campenaerts krijgt een alternatief programma nadat hij zijn knie stootte tegen een stuur.

Tot dinsdag 18 december verblijft Lotto Soudal in het Rafa Nadal Sports Centre in Mallorca. “In het Rafa Nadal Sports Centre draait alles om sport, dat is helemaal anders dan wanneer je in een doorsnee hotel verblijft dat gericht is op toeristen. Het eten is aangepast aan sporters en dat is ook een grote meerwaarde”, vertelt Marc Sergeant, sportief manager van Lotto Soudal. “Mallorca biedt een gevarieerd parcours aan. De renners kunnen er volledig vlakke trainingen afwerken, maar er kan ook een stevige klimtraining ingelast worden.”

Alle 27 renners gaan mee naar Mallorca, samen met beloften Van Moer en Thijssen. Victor Campenaerts krijgt een alternatief programma: hij stootte zijn linkerknie aan het koersstuur, met een ontsteking van de kniepees tot gevolg. De Antwerpenaar houdt het daarom voorlopig bij zwemmen, aquajogging, fitness en specifieke oefeningen met de fysiotherapeut.

Sprintvoorbereiding

“De trainingen zijn de essentie van deze stage, zo zal deze stage gebruikt worden om bijvoorbeeld de sprintvoorbereiding voor Caleb Ewan op punt te stellen”, adlus nog Sergeant. “Maar daarnaast heeft de decemberstage ook tal van andere aspecten. Zo zijn er de traditionele fotoshoots in de nieuwe outfit en zullen er opnames zijn voor de digitale ploegvoorstelling. In december komen ook steevast partners van de ploeg langs. De dagen en avonden zijn goed gevuld met meetings en informatieve sessies. Tijdens de stage worden ook de doelstellingen voor het volgende seizoen besproken en voorgesteld. Eén van de belangrijkste onderdelen van de stage is echter het samenzijn en ervoor te zorgen dat iedereen elkaar leert kennen. Het gebeurt immers zelden dat het hele team samen is. Voor jonge renners is het vaak wennen om om te gaan met renners waar ze naar opkijken; tijdens de stage kan iedereen tijd spenderen met elkaar en kunnen we zo één grote groep smeden.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.