Britse miljonairsdochter (22) vermoord in hotel tijdens wereldreis

Britse miljonairsdochter (22) vermoord in hotel tijdens wereldreis

De politie van Nieuw-Zeeland vermoedt dat de Britse miljonairsdochter Grace Millane (22), die sinds een week vermist wordt, is vermoord. Er is inmiddels een verdachte (26) aangehouden met wie de studente op 1 december voor het laatst werd gezien bij een hotel in Auckland.

Grace Millane uit het Engelse Essex was op een wereldreis, die een jaar moest duren, toen ze op 20 november aankwam in de Nieuw-Zeelandse stad. Sinds haar aankomst verbleef ze in het City Life Hotel in het centrum van Auckland, een hostel voor backpackers.

Akelig stil

Op zaterdagavond 1 december ontmoette Grace een man. Beveiligingscamera’s legden vast hoe ze een paar uur later, rond half tien, samen het hotel betraden. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de jongedame.

Ook op haar verjaardag, de dag nadien, bleef het akelig stil. Zeer ongebruikelijk, zegt haar vader David Millane. Hij arriveerde vrijdag in Auckland om zijn dochter te zoeken.

“Grace is een lieve, spontane en op haar familie gerichte jonge vrouw”, zei haar aangeslagen vader aan de pers. “We hebben normaal elke dag contact met haar. Dat ze zo lang geen contact met ons zoekt, is ongebruikelijk. We zijn zeer ongerust. Het is een moeilijke tijd voor ons en het is lastig om te beschrijven waar we als familie nu doorheen gaan.”

Britse miljonairsdochter (22) vermoord in hotel tijdens wereldreis
Vader David Millane was zwaar aangeslagen tijdens de persconferentie. Foto: AP

Verschrikkelijke vermoedens

Op een persconferentie liet de politie weten zich “ernstige zorgen” te maken. De politie deed onderzoek in het hotel en amper 24 uur later kon ze de 26-jarige hotelganger oppakken voor verhoor. Onderzoekers doorzochten ook zijn auto en proberen te achterhalen waar het voertuig de afgelopen week geweest is.

Maar agenten hebben de vader inmiddels op de hoogte gebracht van hun verschrikkelijke vermoedens. Hoofdinspecteur Scott Beard heeft hem verteld dat de politie nog niet weet waar het lichaam van zijn dochter zich bevindt, maar dat ze er alles aan zullen doen om haar terug te geven aan haar familie.

“Ons onderzoek heeft aangetoond dat Grace niet meer in leven is. Er is nu sprake van een moordonderzoek”, verklaarde Beard. “We weten niet waar Grace is, maar we zullen haar vinden.”

Er is een team van twintig politiemensen op de zaak gezet. De verdachte zal maandag worden aangeklaagd en worden voorgeleid bij de rechter.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees