Remco Evenepoel: “Geen Vlaamse klassiekers voor mij”

Remco Evenepoel: “Geen Vlaamse klassiekers voor mij”

Remco Evenepoel kreeg een fotocollage van fan Patrick bij de opening van zijn derde supporterslokaal. Foto: Peter Malaise

Remco Evenepoel ontmoette gisteren zijn supporters in wielercafé Bar Gidon op de Markt in Geraardsbergen. R.EV 1703 Bar Gidon is zijn derde supporterslokaal. In de marge zei hij dat hij zich zal concentreren op de Waalse klassiekers en het rondewerk.

Remco Evenepoel. Het wielerfenomeen dat ook in het tussenseizoen de aandacht naar zich toe zuigt. 18 jaar, kersvers profrenner met een eigen kledinglijn, winnaar van wielertrofeeën en al drie supporterslokalen. En dan moet het allemaal nog beginnen. Vanaf januari in het blauw van Deceuninck-Quick.Step, de ploeg van Patrick Lefevere.

Hoeveel profrenners er in het peloton rijden zonder supporterslokaal weten we niet, maar ze zijn in de meerderheid. Evenepoel heeft er al drie: een in thuisbasis Schepdaal en een in Henegouwen. Een nu dus ook in Geraardsbergen, in de schaduw van De Muur. Het wielermonument dat geduldig wacht tot dat Evenepoel hem zal temmen in de finale van Omloop Het Nieuwsblad. Of tijdens de Ronde van Vlaanderen. “Maar dat zal niet gebeuren”, zegt Remco. “Geen Ronde van Vlaanderen of Omloop Het Nieuwsblad voor mij. Ik concentreer mij op de Waalse klassiekers en het rondewerk. Je mag de Vlaamse klassiekers bij de profs niet vergelijken met die van bij de junioren. Dat is totaal anders. Ik zal hier in een wedstrijd niet veel voorbij komen.”

Op stage

Uitbaters van het nieuwe lokaal Bar Gidon zijn Fred Penne en Els Ritserveldt, een echt wielerkoppel. Fred was profrenner en Els is de kleindochter van wielerlegende Albert Ritserveldt die in 1939 Luik-Bastenaken-Luik won. Gisteren hielden ze een meet&greet met Evenepoel. En het café zat goed vol. Remco zat met zijn vriendin Oumaïma Rayane eerst onwennig aan een voorbehouden tafeltje. Iedereen keek er wel naar, maar liet hen verder met rust. Achter-, achter-, achter-, achternicht Annemie gaat wel een praatje maken. “We zijn familie, ik heb een knuffel gekregen” zegt ze. “Zijn grootvader is mijn kozijn” legt ze uit. De supporters zijn allemaal realistisch. “Hij moet volgend jaar leren, we moeten hem laten groeien”, luidt het.

Remco zelf heeft geen verwachtingen. “Niks moet, ik zit in een goede ploeg en zie wel wat er gebeurt. Ik ga me ook niet laten opjagen. De voeten op de grond, zweven en dromen is niks voor mij. Morgenavond (vandaag, nvdr.) vertrek ik op stage, dit is mijn laatste optreden op de ‘nevenzaken’. Vanaf volgende week telt enkel de koers.”

Als bedanking kreeg hij een mand mattentaarten. En daar was hij zichtbaar blij mee. Fan Patrick overhandigde een fotocollage. Het startschot voor foto’s en selfies was daarmee gegeven.

Corrigeer