Oefening op het ijs loopt mis: kunstschaatser laat partner vallen op haar hoofd

Kunstschaatsen lijkt een relatief ongevaarlijke sport om te beoefenen, maar tijdens de Golden Spin-competitie in Zagreb ging het toch even serieus fout tijdens een oefening van twee Amerikaanse schaatsers. Ashley Cain en Timothy LeDuc begonnen zonder problemen aan hun nummer, maar bij een van de laatste onderdelen liep het mis: LeDuc liet zijn medeschaatster vallen, waarbij Cain met het achterhoofd eerst de grond raakte.

VIDEO: de val doet zich in het filmpje voor rond minuut 3:20.

Cain leek enkele seconden bewusteloos, maar stond uiteindelijk zelf weer recht. Het duo werkte hun oefening uiteindelijk zelfs nog volledig af. Of de jonge Amerikaanse blessures heeft overgehouden aan de valpartij, is nog onduidelijk. Cain stelde via het officiële Twitteraccount van de Amerikaanse kunstschaatsorganisatie wel haar volgers gerust. “Hallo allemaal, bedankt voor de vele goede wensen. Het betekent heel veel voor ons. Ik ben op controle geweest in het ziekenhuis en zal nu thuis verder herstellen. Bedankt om ons te steunen, het medische team en de staff waren fantastisch”, viel er te lezen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.