"Forza Muzica" in de kerk van Zaffelare

Prosit! Landelijke Gilde start eeuwfeest met nieuwjaarsconcert en eigen biertje

Lochristi - De Landelijke Gilde van Zaffelare staat voor een feestjaar: de vereniging viert in 2019 haar 100ste verjaardag, een rode draad die doorheen alle activiteiten zal lopen. Ze beginnen eraan met een heus nieuwjaarsconcert van "Forza Muzica" in de kerk van Zaffelare. Waarna ze zichzelf trakteren op een gloednieuw feestbier: de "Straffe Gilde."

De Landelijke Gilde van Zaffelare is een bloeiende vereniging die al lang veel meer leden heeft dan alleen maar land- en tuinbouwers. De afdeling gonst de voorbije jaren van frisse activiteiten, gaande van een sneukeltoer, een Slimste Mens van Zaffelare-quiz, over een bezoekje aan de Gentse Zesdaagse, een geraniumverkoop begin mei in het centrum van Zaffelare tot een bonte bende wielertoeristen die in het seizoen de regio afpeddelen. Over enkele weken bestaan ze dus officieel 100 jaar - een geschiedenis waarover u hier later veel meer leest. Beginnen doen ze in stijl, met een heus "Prosit!"-nieuwjaarsconcert in de kerk van Zaffelare op 12 januari. Vergeet het nieuwjaarsconcert vanuit Wenen, en kom een even sfeervol en feestelijk evenement live meemaken bij de LG. Het symfonisch orkest "Forza Muzica" vergast er u op Weense nieuwjaarsklassiekers en filmmuziek. Met sopraan Jolien De Gendt. Kaarten - beperkt in aantal - kosten 15 euro en zijn te bestellen bij de bestuursleden, waaronder voorzitter Herman Boussaer (0479 32 68 76) uit de Rechtstraat in Zaffelare. Na het concert wordt het 100-jarig bestaan van de Landelijke Gilde nog wat officiëler, met de eerste proeverij van het gloednieuwe biertje "Straffe Gilde", dat speciaal voor het jubileum gebrouwen werd.

"Prosit!", Nieuwjaarsconcert van de LG met symfonisch orkest "Forza Muzica" onder leiding van Steve De Veirman. Op 12 januari in de kerk van Zaffelare. Gevolgd door een feestelijke nieuwjaarsreceptie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio