Op zijn intrede in het veld is het nog even wachten, maar ondertussen wint Lars Boom het EK strandrace

Lars Boom bereidt zich momenteel voor op het komende wegseizoen. De Nederlander - die volgend seizoen zal uitkomen voor Roompot-Charles - heeft ook enkele veldritten ingepland. Maar in afwachting daarvan reed Boom zondag het EK strandrace. Met succes, want Boom kroonde zich in Scheveningen tot Europees kampioen. Met de conditie zit het dus alvast goed.

Boom trok al vroeg in de wedstrijd op pad met vijf metgezellen, waaronder de Franse kampioen Benoit Daeminck. Die laatste moest echter al vroeg de rol lossen en dat lot onderging ook de rest. Na dik 54 kilometer fietsen kwam Boom na een mooie solo alleen over de meet. “Het was een lastige wedstrijd met een hevige wind. De eerste ronde was ik niet goed, maar ik maakte het verschil bij het laatste keerpunt. We moesten daar omhoog, ik pakte de fiets in de nek en ging vol lopen. We waren met twee weg en op het fietspad richting Scheveningen heb ik vol doorgetrokken.”

Boom blikte ook even vooruit naar zijn veldritseizoen. “De cross in Brussel op 6 januari wordt normaal de eerste, die is al bevestigd. En ik zal ook rijden op 26 januari (Kasteelcross in Wachtebeke, nvdr.). Daartussen moeten we nog zien, we spreken met enkele organisatoren.”

Vrouwlief Niké is alvast apetrots op haar echtgenoot:

De Nederlandse sportjournalist Thijs Zonneveld stond ook aan de start, maar werd gediskwalificeerd. En dat was niet echt naar zijn zin:

Corrigeer