Kerstmarkt Sint-Niklaas valt letterlijk in het water, maar "veiligheid boven alles"

Kerstmarkt Sint-Niklaas valt letterlijk in het water. Video: TV Oost

Sint-Niklaas -

De felle wind en de regen hebben er ook voor gezorgd dat de kerstmarkt in Sint-Niklaas dit weekend letterlijk in het water is gevallen. Zaterdag is traditioneel dé topdag, maar uit veiligheidsoverwegingen besliste de organisatie alles al om vier uur 's middags te sluiten. Zondag ging de kerstmarkt wel open volgens plan, maar veel volk was er niet.

Het gure weer trotseren, zatermiddag was zelfs dat niet mogelijk op de kerstmarkt van Sint-Niklaas. Na vieren was er niemand meer te zien en alle kramapjes moesten ongepland sluiten. 

"Gisteren kregen we de weerswaarschuwingen van KMI, er gingen rukwinden zijn tot meer dan 90 km/uur", zegt Tom Geleyn van de organisatie. "We hebben met ons team samengzeten om te bekijken wat we moesten doen. De constructies kunnen rukwinden aan tot 80 maximaal 90 km/uur, dus hebben we maar besloten de kerstmarkt preventief te sluiten."

"Veiligheid boven alles"

Een jammere zaak voor wie de kerstmarkt wilde bezoeken en een serieuze streep door de rekening van de kraamhouders. Toch is er begrip. "Veiligheid gaat boven alles", zegt standhouder Hans. "Professioneel een verstandige beslissing van het stadsbestuur", beaamt ook standhouder Sven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio