Slachtoffer bekend in Antwerps drugsmilieu

Man uit Temse dood aangetroffen naast brandende auto in Nederland

Temse -

De Nederlandse politie heeft donderdag het levenloze lichaam aangetroffen van Raouf B.A. (41) uit Temse naast een brandende auto in Kloosterzande. Speurders gaan uit van een moord. Slachtoffer B.A. had een zwaar gerechtelijk verleden.

De brandweer van Kloosterzande werd kort na 22 uur opgeroepen voor een brandende Range Rover op de Zeedijk. Toen de hulpdiensten ter plaatse waren, troffen ze vlakbij de wagen ook het levenloze lichaam aan van de Tunesiër Raouf B.A.

“We kwamen vrij snel tot de conclusie dat er sprake was van een misdrijf”, aldus politiewoordvoerder Erik Passchier. “Er werd meteen een grootschalig opsporingsteam bijeengeroepen en ter plaatse een forensisch onderzoek gehouden. Hoe het slachtoffer om het leven is gekomen, is voorlopig nog onduidelijk. Er werd gestart met een buurtonderzoek. De plaats waar het lichaam werd aangetroffen ligt vrij afgelegen en er zijn maar weinig aanrijroutes. We gaan de omwonenden nu vragen of ze op de avond van de feiten of daarvoor verdachte zaken hebben opgemerkt.”

Bekend bij Antwerps gerecht

Raouf B.A. had een zwaar gerechtelijk verleden. In juni van 2014 werd hij opgepakt in het kader van een onderzoek naar internationale cocaïnehandel. Speurders hadden toen een drugslijn tussen Zuid-Amerika en de Antwerpse haven blootgelegd. Bij huiszoekingen in Sint-Niklaas, Temse, Stekene, Lokeren, Zwijndrecht en Dendermonde werd een halve ton cocaïne, 620.000 euro cash en vijf vuurwapens gevonden.

Behalve Raouf B.A. werden nog twaalf andere mannen, waaronder ook enkele Hells Angels, in de boeien geslagen. Allemaal werden ze in afwachting van hun proces opnieuw vrijgelaten. Dat proces laat nog steeds op zich wachten door een procedureslag rond de geldigheid van de gebruikte undercovertechnieken tijdens het onderzoek in Sint-Niklaas.

In 2005 werd B.A. door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor een gewelddadige raid in 1998 op café The Fox in Lokeren. In 2001 kreeg hij van de correctionele rechtbank in Dendermonde drie jaar cel waarvan één jaar met uitstel voor de overval op een geldkoerier een jaar eerder ter hoogte van een bank in de Kasteelstraat in Temse. Tijdens dat proces had B.A. steeds zijn onschuld staande gehouden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees